Вести

КУЛТУРНО ЛЕТО У ЗАЈЕЧАРУ: Фото: Тимочка

КУЛТУРНО ЛЕТО У ЗАЈЕЧАРУ: "Паклена комедија" Џона Малковича испраћена овацијама на Феликс Ромулијани

Синоћ је на Феликс Ромулијани код Зајечара одржан сценско музички спектакл “Паклена комедија – Исповести серијског убице”, са холивудским глумцем Џоном Малковичем, уз пратњу врхунских бечких и пољских музичара. Изведбом музичког комада Џон Малкович и оркестар Бечке академије са Вроцлавским барокним оркестром, одушевили су многобројну публику на античком налазишту.

Представа је изведена у оквиру Зајечарског културног лета,а извођењу спектакла присуствовали су шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији, Николо Бертолини, представници амбасада САД-а, Бразила, Словачке, Јапана и Северне Македоније, министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, као и челници локалних самоуправа у Србији.

"Организовање оваквих догађаја, на овом нивоу представља један културни искорак у односу на неке раније догађаје на просторима источне Србије", истакао је градоначелник Зајечара.

„Паклена комедија – исповести серијског убице“ је драмско-музички позоришни спектакл заснован на истинитој причи о серијском убици којег је друштво славило, иако је чинио невероватно окрутне ствари. Никада није одговарао за своје злочине. Ова прича поставља питања о правосудном систему, рехабилитацији и концепту искупљења, а у представи су извођене арије из дела Моцарта, Баха, Хајдна, Бокеринија, Бетовена, Глука и Вебера, којима је заједничка тема патња жена.

Раније, на Феликс Ромулијани одржан је радни састанак шефа Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији, Николе Бертолинија са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.