Вести

Одржан 10. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха у Дубочану

Одржан 10. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха у Дубочану

У Дубочану, код Зајечара, одржана је манифестација 10. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха, у организацији Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, Туристичке организације града Зајечара и Месне заједнице Дубочане, под покровитељством Града Зајечара.

Манифестацију је отворила Елена Матковић, градска већница за културу у Зајечару.

„Никад богатије културно лето у граду Зајечару и никад више манифестација у зајечарским селима, јер од заборава чувају обичаје, традицију и нашу историју. Поносни смо на јубиларни 10. Балкански фестивал традиционалне културе Влаха и желим вам да ова манифестација траје још дуго година и да буде више учесника, а локална самоуправа ће увек стати иза сваког окупљања и сваког сабора који чува дух једног народа”, казала је Матковић.

У богатом културно-уметничком програму учествовали су КУД-ови из Дубочана, Халова, Градскова, Гамзиграда, Рготине, Копривнице, „Пензионер” из Зајечара, као и гости из Нереснице код Пожаревца и Луке код Бора.

На 10. Балканском фестивалу традиционалне културе Влаха, током дана организовано је такмичење у кувању гулаша.

Жири у саставу Небојша Ркуловић, Бобан Жикић и Снежана Шаиновић, донео је одлуку да је најбољи гулаш скувала екипа „Ловци” из Дубочана. Друго место освојила је Виолета Бродић Добросављевић, а треће Бојан Павловић.

Ово је 13. манифестација на подручју града Зајечара која је организована ове године, а до краја лета и у септембру биће их још толико, укупно око тридисетак

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.