Вести

Одржана 11.седница Скупштине града Зајечара

Одржана 11.седница Скупштине града Зајечара

Данас је одржана 11.седница Скупштине града Зајечара. Одборници су већином гласова усвојили Одлуку о јавним признањима Града Зајечара, који се по правилу, додељују на Дан града. Јавна признања која су установљена и која ће бити додељивана приликом обележевања Дана града, 6. октобра су: Звање “Почасни грађанин” Зајечара, Октобарска награда Града Зајечара, Награда Града Зајечара „Никола Пашић“, Награда Града Зајечара „Хајдук Вељко“, Награда Града Зајечара „Светозар Марковић“ и Повеља.

Одборници су усвојили и Предлог Одлуке о приступању Плана детаљне регулације за уређење Спомен парк шуме „Краљевица“, Предлог Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне електране на територији КО Брусник, Предлог Одлуке о приступању изради Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, Предлог Одлуке о приступању изради Стратегије за младе града Зајечара, Предлог Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања града Зајечара за период 2023-2025. године, Предлог Одлуке о приступању изради Плана јавног здравља града Зајечара за период 2023-2029. године, као и Предлог Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за управљање миграцијама на територији града Зајечара.

Такође, одборници су усвојили и Предлог Одлуке о потпису потраживања по основу неизмирених уступљених јавних прихода града Зајечара субјекту приватизације „Друштво за одржавање зграда“ д.о.о. Београд, Предлог Одлуке о измени и допуни одлуке о субвенционисању градског и приградског линијског превоза путника на територији града Зајечара,

Одборници су већином гласова усвојили Предлог Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Паркирање, пројектовање и надзор“ на ценовник о коришћењу јавних паркиралишта и уклањању непрописно паркираних возила на територији града,као и Предлог Решења о давању сагласности том предузећу на ценовник на редовном одржавању улица и путева, као и Предлог решења о именовању вршиоца дужности директора тог јавног предузећа.

Одборници су усвојили и предлоге решења о усвајању годишњег и финансијског извештаја о раду, за прошлу годину Центра за социјални рад „Зајечар“, решења о давању сагласности на план и програм рада, као и на финансијки план за 2022. годину те установе, као и Предлог одлуке о утврђивању економске цене услуга које пружа та установа за ову годину.

Зелено светло је дато и на Предлог Решења о давању сагласности на финансијски план за 2022. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“, на Решење о престанку чланства у Управном и Надзорном одбору Фондације „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Решење о разрешењу члана Надзорног и Управног одбора зајечарског позоришта, као и на Решење о давању сагласности на Одлуку о тражењу претходне сагласности Скупштине града Зајечара за расписивање јавног конкурса за именовање директора зајечарског позоришта.

На седници Скупштине града, одборници су усвојили Предлоге решења о разрешењу и именовању чланова школских одбора Економско-трговинске школе, Гимназије, Техничке школе, Основне школе „Љуба Нешић“, Основне школе „Десанка Максимовић“, Основне школе „Хајдук Вељко“, Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“, Основне школе „Ђура Јакшић“, Основне школе „Јеремија Илић Јегор“ у Рготини, Основне школе „Владислав Петковић Дис“ у Грљану, Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Вражогрнцу, Основне школе „15. мај“ у Малом Јасеновцу, Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Салашу, Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић“, као и Основне школе за музичко образовање „Стеван Мокрањац“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.