Вести

Град Зајечар добија средства по Јавном конкурсу: Потписани уговори са локалним самоуправама за манифестацију

Град Зајечар добија средства по Јавном конкурсу: Потписани уговори са локалним самоуправама за манифестацију "Михољски сусрети села"

У Палати Србија, министар за бригу о селу Милан Кркобабић данас је потписао уговоре за доделу бесповратних средстава са представницима 87 јединица локалних самоуправа, које су добиле средства по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“, међу којима је и град Зајечар.

У име града Зајечара уговор је потписала Весна Станковић већник за пољопривреду.

Прошле године је по истоименом конкурсу средства за ове намене добило 68 јединица локалних самоуправа, које су током јесени 2021. године организовале ову манифестацију у својим селима. Чак 961 село се такмичило и дружило у најразличитијим дисциплинама, а 100.000 учесника и посетилаца ове манифестације подржало је неговање културе и традиције, допринело обогаћењу друштвеног и спортског живота у селима широм Србије.

Ове године планирано је учешће 1.289 села и 150.000 учесника и посетилаца.

Циљ овог Програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно - историјског наслеђа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.