Вести

Потписан уговор о донацији Немачке развојне агенције и града Зајечара ради спровођења пројеката у туризму

Потписан уговор о донацији Немачке развојне агенције и града Зајечара ради спровођења пројеката у туризму

Данас су градоначелници и председници општина Смедерево, Пожаревац, Голубац, Мајданпек, Кладово, Неготин и Зајечар, у присуству Њ.Е. амбасадора ЕУ у Србији господина Емануеле Жиофреа, министарке за евроинтеграције госпође Јадранке Јоксимовић и помоћнице министра у МТТУ госпође Јелене Маринковић Орлић, са вођом пројекта “ЕУ за културно наслеђе и туризам", господином Александером Бецом (испред Немачке развојне агенције -ГИЗ) потписали уговоре о донацији за пројекте у оквиру конкурса, који су одобрени од стране ГИЗ-а.

Град Зајечар, само за III фазу пројекта “Омладински камп -Краљевица”, добија средства у износу од 66.500 €.

Подсећања ради, у оквиру овог гранта и пројеката реализује се и Визиторски центар на “Felix Romuliani” у који ће ЕУ, преко ГИЗ-а, уложити скоро 4.000.000- €.

Након потписивања уговора, представници ЕУ, ГИЗ-а, министарстава и градова и општина учесница пројекта обишли су “Голубачку тврђаву”, која је обновљена и засијала пуним сјајем захваљујући управо средствима уложеним од стране ЕУ.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.