Вести

У Зајечару одржана 39.седница Градског већа

У Зајечару одржана 39.седница Градског већа

У великој сали Скупштине града Зајечара одржана је 39. седница Градског већа, којом је председавао председник Градског већа и градоначелник Бошко Ничић.

На седници је усвојен Нацрт Одлуке о јавним признањима Града Зајечара, Нацрт Одлуке о приступању изради Плана Детаљне регулације за изградњу соларне електране на територији КО Брусник, Нацрт Одлуке о приступању изради Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац, као и Нацрт Одлуке о приступању изради Стратегије за младе града Зајечара.

Градски већници су зелено светло дали и на Нацрт Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања града Зајечара за период 2023-2025. године, на Нацрт Одлуке о приступању изради Плана јавног здравља града Зајечара за период 2023-2029. године, на Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2022. годину Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар, на Нацрт Решења о престанку чланства у Управном и Надзорном одбору Фондације „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, на Нацрт Решења о разрешењу члана Надзорног одбора Установе Народно позориште Тимочке Крајине -Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, као и на Нацрт Решења о разрешењу члана Управног одбора Установе Народно позориште Тимочке Крајине -Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару.

На 39.седници Градског већа усвојени су Нацрти Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Економско трговинске школе у Зајечару, Гимназије у Зајечару, Техничке школе у Зајечару, Основне школе „Љуба Нешић“ у Зајечару, Основне школе „Десанка Максимовић“ у Зајечару, Основне школе „Љубица Радосављевић Нада“ у Зајечару, Основне школе „Ђура Јакшић“ у Зајечару, Основне школе „Јеремија Илић Јегор“ у Рготини, Основне школе „Владислав Петковић Дис“ у Грљану, Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Вражогрнцу, Основне школе „15. мај“ у Малом Јасеновцу, Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Салашу, Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић“ у Зајечару, као и Основне школе за музичко образовање „Стеван Мокрањац“ у Зајечару.

Градски већници су усвојили и Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку о тражењу претходне сагласности Скупштине града Зајечара за расписивање јавног конкурса за именовање директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, Нацрт Решења о именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, Предлог Правилника о изменама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара и Предлог Програма рада Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара за 2022. годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.