Вести

Одржани 21. Дани Адама Богосављевића

Одржани 21. Дани Адама Богосављевића

У Копривници код Зајечара одржани су 21. „Дани Адама Богосављевића“, традиционална манифестција у спомен на српског трибуна и реформатора који је штитио права сељака у другој половини 19. века. Смотру је отворила Елена Матковић, чланица Градског већа за културу.

Након дефилеа учесника и заједничког кола, мештани Копривнице и њихови гости уживали су у наступу КУД-ова. Учествовали су: „Адам Богосављевић“ из Копривнице”,

„Зоран Гајић” из Рготине, „Граничар” из Халова, „Дубочане” из Дубочана , „Моравац” из Горњег Видова код Параћина и „Радислав Никчевић" из Милошева код Јагодине.

Организатори манифестације су Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Копривница, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.