Вести

Зајечарски пољопривредници поново на Сајму пољопривреде у Новом Саду

Зајечарски пољопривредници поново на Сајму пољопривреде у Новом Саду

Град Зајечар je и ове године традиционално организовао одлазак пољопривредних произвођача из зајечарских села у Нови Сад на Сајам пољопривреде.

Весна Станковић, члан Градског већа истакла je да је посета сајму била одлична прилика да се произвођачи поново друже, након двогодишње паузе, да размењују искуства, као и да сазнају многе новине из области пољопривреде.

Фармери су од стручњака могли да добију корисне савете и да се упознају са најновијим селекцијама висококвалитетних грла говеда, оваца, коза и ситних животиња.

Пољопривредници су на сајму имали прилику да виде и велики број пољопривредних машина и механизације, као и најновију опрему како за примарну пољопривредну производњу, тако и за прераду.

Посета сајму реализација је једне од мера предвиђених Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2022. годину. Мера се односи на подстицаје за промотивне активности у пољопривреди и руралном развоју.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.