Вести

Расписани конкурси: Подстицајна средства у области пољопривреде за 2022. годину

Расписани конкурси: Подстицајна средства у области пољопривреде за 2022. годину

Град Зајечар расписао је пет конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2022. годину, а на основу програма мера који је усвојен 17. марта на седници Скупштине града Зајечара.

Програмом је за ову годину предвиђено 20 милиона динара за подстицаје у пољопривреди.

Први конкурс односи се на доделу подстицајних средстава за набавку нове механизације и опреме за пољопривреду. Прихватљиве инвестиције по овом конкурсу су и жичане ограде за воћњаке, пластеници, опрема за наводњавање и противградне мреже. За ове подстицаје издвојено је пет милиона динара. На овај начин се утиче на повећање капацитета наших пољопривредника, на обнављање дотрајале механизације и на побољшање услова за производњу у наредним годинама.

По конкурсу за доделу подстицаја у области сточарства такође је предвиђено пет милиона динара. Произвођачи могу да се пријаве за набавку квалитетних уматичених грла јуница, оваца и коза.

По конкурсу за набавку опреме за пчеларство издвојено је 1.000.000 динара, док је максимални повраћај 40.000 динара по кориснику.

Ова три кункурса отворена су до 31.08. тако да пољопривредни произвођачи до тог рока могу да прикупе документацију и пријаве се.

И ове године наставља се регресирање осигурања у пољопривреди. Мера се спроводи преко конкурса за регресирање трошкова осигурања у пољопривреди, за који је предвиђено 1.000.000 динара. Овакав вид подршке предвиђен је због штете на пољопривредним усевима, стоци и другим ресурсима, које су редован пратилац пољопривредне производње, посебно од временских непогода. На конкурс се могу пријавити физичка лица - носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава чије се пребивалиште и предмет осигурања налазе на територији града Зајечара. Конкурс је отворен до 31.10.2022 год.

Овом приликом расписан је и конкурс за подстицаје у воћарству којим је предвиђено субвенционисање набавке сертификованих садница воћа за пролеће и јесен 2022.године. По овом конкурсу издвојено је 3 милиона динара и конкурс ће трајати до 15.11.2022 године.

Укупна средства из буџета града, која ће бити издвојена за реализацију ових конкурса износе 15 милиона динара. У току године биће реализовани и конкурси за поправку особина земљишта, као и планиране едукације пољопривредних произвођача.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.