Вести

Млади у бизнису: Зајечар пружа подршку за реализацију иновативних идеја

Млади у бизнису: Зајечар пружа подршку за реализацију иновативних идеја

Завршни догађај у оквиру пројекта Млади у бизнису организован је данас у граду на Тимоку, а седам младих Зајечараца потисало је уговоре са локалном самоуправом о коришћењу субвенција у области омладинског предузетништва.

У оквиру пројекта Млади у бизнису, који је суфинансиран од стране Министарства омладине и спорта, субвенционисане су предузетничке идеје и додељене субвенције привредним субјектима са потенцијалом за запошљавање младих, у укупном износу од 1,7 милиона динара.

Омладинско предузетништво је иновативна активност Канцеларије за младе, а према речима Мие Вукић Витомировић, координаторке Канцеларије, у оквиру пројекта намењеног незапосленима, до 30 година старости, организоване су у претходном периоду обуке о томе како написати бизнис план и унапредити пословање, након чега је уследио конкурс у оквиру ког су млади конкурисали.

„Пројекат је реализован у три фазе па је тако најпре организована обука на којој су млади имали прилику да добију додатна знања о пословању, значају маркетинга и унапређењу производних процеса, али и иновативности, изворима финансирања, писању бизнис плана, о томе због чега је важно написати добар бизнис план. Преко 30 младих је успешно завршило обуке“, навела је Миа Вукић Витомировић.

За обуке је био задужен дугогодишњи партнер града Зајечара на разним пројектима Регионална агеција за развој Источне Србије (РАРИС).

На свечаности приликом уручења уговора и симболичних чекова, присутнима се обратио и помоћник градоначелника Милан Станковић.

„Морам да кажем да ми је пуно срце и да ми је драго што се данас реализује један овакав пројекат, који се тиче наше омладине. Веома је важно да се подигне свест код младих о развоју предузетништва и предузетничких идеја, јер су они темељ нашег друштва, нашег града, наша будућност у сваком погледу. Важно је да вас задржимо, да останете овде, ми као град имамо обавезу да вам пре свега створимо боље услове за запошљавање и самозапошљавање“, рекао је Станковић.

Кроз пројекат Млади у бизнису подржано је седам бизнис планова, три производне и четири услужне делатности, а међу подносиоцима су две почетнице у пословању и пет корисника који су конкурисали за унапређење пословања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.