Вести

Град Зајечар и ПСС „Агрознање“: ЕДУКАЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИКА НА ТЕРЕНУ

Град Зајечар и ПСС „Агрознање“: ЕДУКАЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИКА НА ТЕРЕНУ

У селу Горња Бела Река надомак Зајечара одржано је стручно предавање за пољопривредне произвођаче, које је организовао Град Зајечар у сарадњи са ПСС “Агрознање“.

Предавању је присуствовало тридесетак пољопривредника, a испред града присутнима су се обратиле Весна Станковић члан Градског већа и Славица Џелатовић - Директор пољопривредне стручне службе.

Циљ предавања био је да се произвођачи што боље информишу о могућностима и подстицајима које Град Зајечар нуди у овој години, о потребној документацији, условима и роковима конкурса који су у току. Такође, пољопривредници су добили информације о конкурсима Министарства пољопривреде, као и о новинама у заштити усева од болести и штеточина.

Представници стручне службе упознали су пољопривреднике о процедури и праву на бесплатну анализу земљишта, о увођењу ГПС праћења парцела и предстојећим променама које се припремају у Министарству пољопривреде.

-Чињеница је да смо до сада за четири године уложили 36 милиона динара у пољопривреду и да је захваљујући подстицајима набављен велики број прикључних машина и опреме за пољопривреду, сертификованих садница, уматичених грла говеда, оваца и коза. Оснаживањем малих произвођача јачамо пољопривреду целог краја, истакла је Станковић.

И ове године Град Зајечар наставља са улагањима у пољопривреду кроз конкурсе који су намењени јачању регистрованих пољопривредних газдинстава свих села са територије града.

У току су четири конкурса и то за набавку пољопривредне прикључне механизације и опреме, за куповину уматичених грла јуница, оваца и коза, за опрему у пчеларству и за регресирање осигурања у пољопривреди.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.