Вести

СВАКА БЕБА ЈЕ ПОБЕДА НАЦИЈЕ: У банатском селу Перлез одржана манифестација „Дани породице“ , Град Зајечар био учесник

СВАКА БЕБА ЈЕ ПОБЕДА НАЦИЈЕ: У банатском селу Перлез одржана манифестација „Дани породице“ , Град Зајечар био учесник

У Перлезу су свечано отворени Дани породице, прва манифестација тог типа у Србији, која подстиче неговање породичних вредности, а уједно промовише и значај породице.

Град Зајечар је поред многих градова и општина из Србије, био учесник поменуте манифестације. Министар за бригу о породици Радомир Дмитровић обишао је наш штанд и разговарао са представницима града. Министру су представљене мере популационе политике које примењује град Зајечар, а речи је било и о томе како се локална самоуправа бори са проблемом наталитета и природног прираштаја.

Град Зајечар је презентовао Одлуку о оснивању буџетског фонда за подстицање рађања деце. Програм вантелесне оплодње постоји на републичком нивоу, али је фокусиран на парове са примарним стерилитетом. Град Зајечар је померио фокус на парове са секундарним стерилитетом, што значи да финансира покушаје вантелесне оплодње и паровима који већ имају децу, али немају услова да природним путем добију друго, односно треће дете. На манифестацији „Дани породице“ представљена је и Одлука о додатној заштити породиља на територији града Зајечара.

Град Зајечар је своје мере популационе политике допунио и Одлуком о приступању града Зајечара у чланство удружења „Покрет за децу три плус“ из Чачка, како би и на тај начин утицао на ублажавање популационих проблема и побољшања квалитета живота. Како би допринели афирмацији породице и родитељства, град Зајечар је приступио овом удружењу. До сада је израђено укупно 56 поносних картица, које су именоване на мајку са троје и више деце, како би се остварио попуст у бројним правним субјектима.

У уводном обраћању министар за бригу о породици Дмитровић је нагласио значај оснивања и проширења породице. Поручио је свима да је ‘за породицу најпотребнија љубав и жеља да неком подарите живот’. Како је навео, од пресудног значаја је и да родитељи деле своја позитивна искуства.

На Данима породице свечано је отворено Саветовалиште за младе брачне парове, а представница фондације Заједно за младе, докторка Даница Грујичић је у свом обраћању, побрала симпатије свих присутних.

-Децо, учите историју, јер онај ко нема претке је као поток без извора. Човек без породице није комплетна личност. Ја молим девојке да се определе и за породицу и за каријеру. Задатак нас старијих је да вам у томе помогнемо, на све начине, истакла је др Даница Грујичић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.