Вести

Међународни дан младих биће обележен и у Зајечару

Међународни дан младих биће обележен и у Зајечару

Канцеларија за младе града Зајечара ће низом активности 12. августа облежити Међународни дан младих.

Овај дан је прилика да се укаже на проблеме младих, на њихов неизмерни значај у друштву, али и шанса да се они сами организују и скрену пажњу јавности о свом положају.

Ове године слоган је „Здравље на првом месту“.

Наиме, у четвртак на Поповој плажи од 19 h, сви заинтересовани грађани ће моћи да посете штандове са различитим садржајима, а који се односе на здравље целокупног становништва. На штанду за физичко здравље млади ће моћи да се информишу о значају вакцинације, превентивних прегледа, здраве исхране и значају физичке активности. У оквиру овог штанда, одржаће се две радионице, бесплатан час аеробика са Наташом Срећковић, са почетком у 19:30 h , као и промо час функционалног тренинга са Иваном Нанићем. У оквиру овог штанда, делиће се бесплатни ваучери за теретану и воће.

На штанду за ментално здравље, одржаће се радионица „Комуникација и јачање самопоуздања“, где ће млади моћи да сазнају због чега је важно да се њихов глас чује, како сам начин комуникације утиче на ток разговора, колико је важно слушати и „чути“ саговорника. Овом приликом промовисаће се рад онлајн саветовалишта и делиће се еко цегери и блокчићи.

Штанд за социјално (јавно здравље) имаће маскоту – „Цигарка“, која ће у замену за неискоришћену цигарету, понудити јабуку. Млади ће овде моћи да чују нешто више о здравим стиловима живота, због чега је важно удруживање у формалне или неформалне заједнице, како постати волонтер/ка и зашто је волонтеризам важан. На овом штанду одржаће се радионица – квиз „Чик погоди“ о психоактивним супстанцама.

Међународни дан младих први пут је обележен 2000. године у циљу подизања свести о неизвесном положају младих широм света.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.