Вести

Презентација идејног решења пројекта за реконструкцију Здравственог центра у Зајечару

Презентација идејног решења пројекта за реконструкцију Здравственог центра у Зајечару

У салону Градске управе у Зајечару данас је одржан састанак градоначелника Зајечара Бошка Ничића, његових сарадника и директора Здравственог центра Зајечар Мирослава Стојановића са представницима компаније „Капапројект“, Владимиром Ивановићем, Божидаром Коковићем и Мартом Стојановић, одговорним пројектантима пројекта за реконструкцију Здравственог центра Зајечар.

Представници компаније „Капапројект“ из Ниша приказали су презентацију идејног решења пројекта за изградњу комплекса Здравственог центра у Зајечару, укупне вредности 43.200.000 динара, коју финансира град Зајечар.

Реконструкција Здравственог центра Зајечар реализује се у две фазе, где је за прву фазу планирана реконструкција, доградња и надградња Дечијег одељења укупне површине 2.789м2 и и изградња новог објекта Одељења Геронтологије на површини од 8.905м2.

Друга фаза, о којој се на данашњем састанку и највише дискутовало, обухвата реконструкцију и изградњу комплекса Здравственог центра Зајечар, у чијем су склопу и објекти Дома здравља са амфитеатром, Главне болничке зграде са централном кухињом, Патологије, Гинекологије, Продужене неге, ОРЛ, МФХ, трансфузује и централне апотеке, Управне зграде, Очног одељења, Инфективног и интерног одељења, Неурологије и психијатрије, Пулмпологије и нефрологије, Централнох гасова и других пратећих објеката.

-Савремен, нов и модеран, али пре свега функционалан Здравствени центар, нешто je што град Зајечар, као регионални центар овог дела Србије, итекако заслужује, чуло се на састанку.

Овом приликом договорено је да се ангажује стручни консултант испред Министарства здравља, који ће се бавити питањима организације, али и пројектовањем капацитета Здравственог центра Зајечар, док је Канцеларија за јавна улагања Владе Републике Србије дала сагласност на пројектни задатак. Очекује се да држава Србија, преко Канцеларије за јавна улагања, у читав пројекат, без опреме, уложи преко 32 милиона евра.

Осим компаније "Капапројект", као пројектанти у саму израду пројекта, укључени су и "АГ Институт" из Новог Сада, "Крип Инжењеринг" доо, "ДБА" Нови Сад, "Беопотез" из Београда и "Studio А&D Architects" Београд.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.