Вести

Град Зајечар најозбиљнији кандидат за организацију једанаесте Републичке смотре Савеза извиђача Србије

Град Зајечар најозбиљнији кандидат за организацију једанаесте Републичке смотре Савеза извиђача Србије

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић, разговарао је данас са петочланом комисијом Савеза извиђача Србије и представницима извиђачког одреда ”Ђорђе Симеоновић” из Зајечара о организацији једанаесте Републичке смотре СИС.

Комисија је обишла све расположиве ресурсе које Зајечар има, од “Попове плаже”, преко парк шуме Краљевица, бројних спортских терена и Грлишког језера, “Felix Romuliane”и других локација које би омогућиле да наш град буде домаћин једанаесте Републичке смотре Савеза извиђача Србије наредне године.

Та смотра имаће и међународни карактер, окупиће око две хиљаде учесника,а од чега ће скоро пет стотина бити скаути из иностраних земаља.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић упознао је представнике Савеза извиђача Србије са могућностима Зајечара, истакавши да наш град има велико искуство са организацијом великих манифестација, као што је, на првом месту, “Зајечарска гитаријада”.

Старешинство Савеза извиђача Србије одлучиће, ускоро, који од два града кандидата, Зајечар или Обреновац, има боље услове за организацију овог великог међународног скупа извиђача и скаута.

Градоначелник Зајечара изразио је спремност и подршку да град Зајечар буде домаћин овако велике манифестације и заједно са градским ЈКП, у свему помогне одржавање ове десетодневне манифестације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.