Вести

Министарство за заштиту животне средине подржало пројекат „Санирање земљишта и обнављање у савремено дечје игралиште у насељу Оскоруша у Зајечару“

Министарство за заштиту животне средине подржало пројекат „Санирање земљишта и обнављање у савремено дечје игралиште у насељу Оскоруша у Зајечару“

Министарка Србије за заштиту животне средине, Ирена Вујовић потписала је са градоначелницима и председницима општина уговоре о суфинансирању реализације пројеката заштите и очувања земљишта као природног ресурса, за шта ће из буџета Министарства ове године бити издвојено готово 333 милиона динара.

У име града Зајечара уговор је потписао Владимир Виденовић заменик градоначелника.

Пројекат „Санирање земљишта и обнављање у савремено дечје игралиште у насељу Оскоруша у Зајечару“ подржало је Министарство заштите животне средине, које је на Конкурсу за суфинансирање пројеката очувања и заштите земљишта као природног ресурса Зајечару одобрило 11.746.440,00 динара, а преостали износ град издваја из свог буџета. Укупна вредност пројекта износи 14.786.692,80 динара.

Циљ пројекта је култивисање земљишта и претварање у корисну површину за грађане, запуштено земљиште ће са реализацијом пројекта постати зелени парк са дечјим игралиштем, како би деца и сви остали у зајечарском насељу имала свој кутак за игру и одмор.

-Средства која додељујемо намењена су за санацију локација на којима су некада биле депоније, ерозивног земљишта, одрона, клизишта. Циљ нам је да на месту девастираног земљишта буду изграђени еко паркови и зелени простори које ће грађани моћи да користе, рекла је Вујовић.

Пројекти ће бити суфинансирани у 43 града и општине, којима су на јавном конкурсу одобрена средства, саопштило је Министарство.

-План је да сви пројекти буду реализовани до 30. новембра, тако да ћемо резултате видети већ у овој години у Бору, Зајечару, Новом Пазару, Осечини, Зрењанину, Смедереву и другим градовима и општинама, истакла је на потписивању уговора министарка.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.