Вести

Зајечар данас бележи седам новозаражених лица:Штаб за ванредне ситуације позива грађанство да се вакцинише доступним вакцинама

Зајечар данас бележи седам новозаражених лица:Штаб за ванредне ситуације позива грађанство да се вакцинише доступним вакцинама

На основу 66 новообрађених PCR и Аg узорка , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо седам (7) covid-19 позитивних особа ( 10,6% од броја тестираних).

На три (3) контролна тестирања није било позитивних особа.

Четири (4) новоинфициране особе су женског пола и три (3) мушког, старости од 53 до 68 година живота.

Јуче је обављено 30 тестирања од чега 26 комерцијалних.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 26.872 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 121 раније тестираниу особу у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.366 грађана Зајечара (2.744 женског и 2.622 мушког пола).

Од овог броја, код 5.347 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је троје (3) оболелих ( 0 пријема и 0 отпуста).

На кисеоничкој потпори је један (1) пацијент оболео од covid-19 вируса.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 47 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 41.082 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.920 (46,40% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 20.162 (44,72% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

МОЛБА ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Још једном МОЛИМО, посебно припаднике млађе популације града Зајечара, да приме једну од две доступне вакцине у нашем Дому здравља у Зајечару (“Синофарм” од 09-13 h и “Фајзер” од 13-17 h) како би смо достигли тзв. “колективни имунитет” и приценат вакцинисаних подигли, бар, на 50%.

Сасвим је извесно да ће делта сој вируса covid-19 до нас стићи много брже од очекиваног времена (јесени), да се исти много лакше преноси, а да су превентива (маске, дезинфекција, дистанца, избегавање масовних окупљања и сл.) и вакцине једина заштита.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.