Вести

Пораст новозаражених корона вирусом у Зајечару:Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да се вакцинишу

Пораст новозаражених корона вирусом у Зајечару:Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да се вакцинишу

На основу 68 новообрађених PCR и Аg узорка , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо шест (6) covid-19 позитивних особа ( 8,8% од броја тестираних). Три (3) особе су женског пола и три (3) мушког, старости од 38 до 77 година живота.

На четири (4) контролна тестирања немамо ни једну особу која је и даље позитивна на вирус covid-19.

Јуче је тестирано 27 особа од чега 10 комерцијално тестираних.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 26.708 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 120 раније тестираних особа у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.357 грађана Зајечара (2.740 женског и 2.617 мушког пола).

Од овог броја, код 5.347 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је троје (3) оболелих ( 0 пријема и 0 отпуста).

На кисеоничкој потпори је 1 пацијент оболелео од covid-19 вируса.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 47 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 40.921 грађанин Зајечара примио је (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.843 (46,23% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 20.078 (44,53% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

ОБАВЕШТЕЊЕ ШВС ГРАДА

Због наглог скока броја инфицираних, што је очигледна последица непридржавања приписаних мера као и окупљања преко дозвољеног броја те смањења броја оних који примају вакцину, ШВС је одложио доношење одлуке о одржавању летњег “јулског” вашара у нашем граду а ако се тренд повећања броја инфицираних (као и смањење броја вакцинисаних) настави, разматраће се поновно увођење ванредне ситуације у граду.

МОЛИМО, још једном, и АПЕЛУЈЕМО да се досад невакцинисани грађани што пре јаве у Дом здравља и приме једну од две понуђене вакцине (“Фајзер” или “Синофарм”) као и да избегавају окупљања на којима се крше прописане мере.

На основу 25 новообрађених PCR и Аg узорка , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо једну covid-19 позитивну особу ( 4% од броја тестираних). Ова особа је женског пола старости 59 године.

На једном (1) контролном тестирању немамо ни једну особу која је и даље позитивна на вирус covid-19.

Јуче је тестирано 19 особа од чега 13 комерцијално тестираних.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 26.640 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 125 раније тестираних особа у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.351 грађанина Зајечара (2.737 женског и 2.614 мушког пола).

Од овог броја, код 5.347 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је троје (3) оболелих ( 0 пријема и 0 отпуста).

На кисеоничкој потпори су 2 пацијента оболела од covid-19 вируса.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 47 слободно место, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 40.842 грађанина Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.810 (46,16% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 20.032 (44,43% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.