Вести

Одржана друга седница Скупштине града Зајечара: Усвојена Одлука о првој измени и допуни буџета за 2021.годину Фото: Тимочка

Одржана друга седница Скупштине града Зајечара: Усвојена Одлука о првој измени и допуни буџета за 2021.годину

У зајечарском позоришту „Зоран Радмиловић” одржана је друга седница локалног парламента, којом је председавао председник Скупштине Стефан Занков.

Седници Скупштине града Зајечара присуствовало је 45 одборника, као и градоначелник града Зајечара, заменик и помоћници градоначелника, чланови Градског већа, заменик председника Скупштине, секретар, заменик секретара Скупштине града Зајечара, известиоци материјала који се разматрају на седници и представници средстава јавног информисања.

За чланове Верификационог одбора изабрани су Биљана Николић, одборница са изборне листе „Александар Вучић – За будућност Зајечара”, Мирко Николић са листе „Ивица Дачић – СПС, ЈС”, Милош Стојадиновић са листе „Можемо боље – Драгана Рашић” и Миодраг Стаменовић са листе „Др Ненад Ристовић – Победа”. Потврђени су мандати одборницима Милици Живковић, Миљану Рашићу, Наташи Гмитровић и Душану Лилићу.

Чланови зајечарског парламента су већином гласова усвојили Одлуку о првој измени и допуни буџета града Зајечара за 2021. годину, са изменом Кадровског плана.

Одборници су дали зелено светло на Одлуку о годишњем програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2021. годину, Програм подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја, Одлуку о усвајању Плана генералне регулације Гамзиградске Бање и Одлуку о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне фотонапонске електране у КО Мали Извор. Усвојена је и Одлука о Географском информационом систему, Одлука о прибављању сеоских кућа са окућницом и непокретности у јавну својину града Зајечара, Одлука о приоритетним областима од јавног интереса за текућу и наредну годину, Одлука о измени и допуни Одлуке о снабдевању водом за пиће, о заштити артеских и субартеских чесама и о преносу права коришћења на сеоским водоводима на територији града Зајечара.

Такође, чланови Скупштине града Зајечара усвојили су Предлог за промену Статута града Зајечара, као и Предлози Декларације о улози функције управљања људским ресурсима, о измени Одлуке о управљању гробљима и погребним услугама, о престанку мандата и именовању председника Наџорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар” и о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар за ову годину.

Усвојени су и Извештаји о раду за протеклу годину, финансијски извештај, и Решења о давању сагласности на Финансијски план за 2021. годину на Програм рада Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Матичне библиотеке „Светозар Марковић” у Зајечару, Историјског архива „Тимочка Крајина” Зајечар, Народног музеја „Зајечар”, Туристичке организације, Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић”, Центра за социјални рад „Зајечар”, Предшколске установе „Ђулићи”, као и утврђивање економске цене Програма васпитања и образовања у истој и висине учешћа родитеља у цени услуга. Одборници су усвојили и Решење о престанку дужности уредника „Службеног листа града Зајечара”, као и Одлуку о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.