Вести

Бошко Ничић је градоначелник Зајечара: Конституисана Скупштина града

Бошко Ничић је градоначелник Зајечара: Конституисана Скупштина града

У Зајечару је данас одржана конститутивна седница Скупштине града Зајечара.

У наредном четворогодишњем периоду на челу града биће Бошко Ничић, док ће функцију заменика градоначелника обављати Влада Виденовић.

На седници Скупштине на којој су након избора чланова Верификационог одбора, разматрања Извештаја Градске изборне комисије града Зајечара о спроведеним изборима за одборнике Скупштине града Зајечара и потврђивање мандата одборника, изабрани и председник Скупштине града, његов заменик и секретар.

За председника Скупштине града Зајечара изабран је Стефан Занков (Александар Вучић – „За будућност Зајечара“), за његовог заменика Милорад Вучковић (“Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија”), док ће секретар Скупштине бити Миљан Миловановић. За заменика секретара изабран је Марко Ђуричић.

На предлог градоначелника, Градско веће у новом сазиву чиниће: Марина Милић (правна питања и имовина града), Саша Ивановић (ресурс за социјалне политике и дурштвене организације), Велимир Јовић (образовање и науку), Елена Матковић (култура и информисање и невладине организације), Селена Стојановић (инспекцијске службе и комуналну полицију), Весна Станковић (пољопривреда и рурарни развој), Вукашин Лакићевић (ванредне ситуације и путеве) и Бобан Костић (месне заједнице и некатегорисане путеве).

До избора председника Скупштине града Зајечара седницом је председавала најстарија одборница Олгица Станојловић, а у раду су јој помагали најмлађи одборници Јелена Симовић и Драган Манзаловић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.