Вести

Премијерка Брнабић: Зајечар је међу водећима у програму

Премијерка Брнабић: Зајечар је међу водећима у програму "Моја прва плата", а у вакцинацији изнад републичког просека!

-Зајечар је међу водећим локалним самоуправама у којима се реализује програм "Моја прва плата", а само у том граду чак 110 младих добило је прво радно место кроз тај програм у 64 компаније, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Данас је Зајечар посетила премијерка Србије Ана Брнабић и овом приликом прво посетила Фабрику мерних трансформатора, са 227 запослених, истичући да жели да подржи домаћу привреду, а, пре свега, домаће инвеститоре.

-Кроз програм 'Моја прва плата' желели смо да дамо шансу младима да добију прво запослење, које ће им омогућити и олакшати да даље развијају своју каријеру. Само у Зајечару је 110 младих добило прво радно место кроз тај програм, без којег вероватно не би добили шансу за радно место, и то управо у години када је привреда била најоптерећенија услед пандемије, рекла је Брнабић.

Премијерка је истакла и да је у плану да се издвоје додатна средства за следећи круг у оквиру "Моје прве плате", јер је оно што је видела у Зајечару управо оно што је, каже, потребно као резултат и из чега се види да је програм добар и да га треба даље развијати.

Премијерка Ана Брнабић обишла је са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и нове пунктове за вакцинацију код Дома културе Котлујевац и изразила задовољство због тога како напредује процес вакцинације у том граду који је, каже, и мало изнад републичког просека.

-То је феноменално, али има још доста места за унапређење свуда, рекла је Брнабић новинарима након обиласка пунктова.

Градоначелник Бошко Ничић се захвалио премијерки и министарки правде на посети и на подршци коју Влада Републике Србије пружа Зајечару.

Такође, министарка привреде Анђелка Атанасковић и државни секретар Драган Стевановић састали су се данас у Градској управи са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем,

Министарка Атанасковић истакла је да заједничким снагама мора радити на стварању услова за останак младих у локалним самоуправама.

-У Зајечару се много урадило до сада, а планови које локална самоуправа има за наредни период су обећавајући. Развој инфраструктуре је предуслов за остваривање просперитета. Морамо да радимо на томе да млади остају у својим местима, да ту могу да раде и оснивају своје породице, рекла је Атанасковић.

Градоначелник Ничић захвалио је делегацији Министарства привреде на посети и истакао да Зајечар има велике планове. Захваљујући развоју инфраструктуре и отварању фабрика, обезбедиће се нова радна места.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.