Вести

Министар Момировић у Зајечару: Велика улагања у комуналну инфраструктуру

Министар Момировић у Зајечару: Велика улагања у комуналну инфраструктуру

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић посетио је данас Зајечар, а посету је започео састанком у Градској управи. Састанку је поред министра Томислава Момировића и градоначелника Зајечара Бошка Ничића, присуствовао и директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак.

Министар Момировић је са сарадницима и градоначелником Зајечара Бошком Ничићем након улице Ивана Милутиновића, обишао и Војничку улицу, чија је реконструкција у току, и најавио велика улагања у комуналну инфраструктуру Зајечара.

- Откад је председник Вучић преузео конце у своје руке, град Зајечар је добио милијарду и песто милиона директне помоћи. Само за четири локалне саобраћајнице, које се воде као републичке, Путеви Србије су издвојили двеста двадесет милиона динара. Само заједничким радом локалне самоуправе и републичке Владе, ми можемо да покренемо стандард у целој држави, а тако је и у Зајечару, рекао је Момировић.

На састанку је, између осталог, било речи о рехабилитацији путева у 42 села на територији града Зајечара, а министар је навео и да ће у Зајечару крајем ове и током следеће године бити инвестирано тридесет милиона у постројење за пречишћавање отпадних вода и у изградњу 48 километара канализационе инфраструктуре.

Озбиљан новац је издвојен. 220 милилона динара је петина реалног буџета Града Зајечара, rekao je Момировић и додао:

-Мислим да смо дали максимум да радови овде крену јако брзо, да се покрену све машине.

Градоначелник Бошко Ничић се захвалио на великој подршци.

-Немам шта да кажем друго, него једно велико хвала, пре свега Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу. Град Зајечар сам без Републике не би могао све ово да започне и да планира наредне радове, истакао је Ничић и додао:

Кренули смо у реализацију улице Павла Илића као саставни део овог пројекта, и Богу хвала, сада смо наставили овај пројекат и ја велику захвалност дугујем министру Момировићу, и не само зато што је данас дошао и што смо имали прилике да разговарамо о пуно тога, о нашим пројектима да до 2025. године рехабилитујемо готово све сеоске улице и путеве који су уништени, него да и овако један крупан пројекат одредимо. Захвалан сам и директору Дробњаку. Добили смо 5 хиљада тона гребаног асфалта који ће нама и те како добро доћи да нека насеља где нисмо могли да асфалтирамо или смо оставили неасфалтирано због радова на канализационој мрежи.

-У улици Ивана Милутиновића, Павла Илића, Саве Ковачевића се не завршава пројекат са ових 220 милиона помоћи државе, већ и оно што смо ми преко јавног предузећа „Водовод“ уложили у канализациону мрежу и водоводну замену и то ће се наставити. Ми крећемо након тога у другу фазу улице Хајдук Вељко, од острва па до моста и Неготински пут, па до Вражогрначке рампе. Наредне две или три године, надам се да ћемо успети да реконструишемо и улицу Црвене армије, она је у лошем стању, то је регионални пут.

Зајечар, али и околна села, су ових дана велико градилиште.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.