Вести

Сарадња на радост породица са троје и више деце: Потписан уговор  о условима чланства Града Зајечара у Покрет за децу ТРИ ПЛУС

Сарадња на радост породица са троје и више деце: Потписан уговор о условима чланства Града Зајечара у Покрет за децу ТРИ ПЛУС

У циљу подршке породицама са троје и више деце, јуче је у великој сали Скупштине града потписан уговор о условима чланства Града Зајечара у Покрет за децу ТРИ ПЛУС.

Уговор су потписали градоначелник Зајечара Бошко Ничић и Владица Гавриловић, председник Покрета за децу три плус.

Покрет за децу ТРИ ПЛУС реализује пројекат „Цена минус за 3+“ који подразумева персонализовану картицу на име мајке која омогућава бројне бесплатне услуге и попусте породицама са троје и више деце, а Зајечар је један од првих 15 градова који су постали део овог пројекта.

Због брзо успостављене сарадње и реализације овог пројекта задовољство је приликом потписивања уговора изразио градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Добро су осмислили пројекат који би требало да да дугорочно резултате који су добри за читаво друштво, а то је повећање броја становника у нашој Србији, а који све више пада. То није само проблем Србије већ и читаве Европе. Ми без већег природног прираштаја нећемо моћи да опстанемо и зато мисим да је ово изузетно добар пројекат. Драго ми је да су га одборници Скупштине града здушно прихватили. Задовољан сам и што је Зајечар један од првих 15 градова који су прихватили овај пројекат од кога ће највеће користи имати породице које су размишљале о будућности читавог друштва и које имају троје и више деце. Надам се да ће све више, и кроз овај пројекат и кроз сличне пројекте и кроз мере које ми радимо, кроз мере популационе политике као град, бити све више оних који ће се одлучити да имају троје и више деце, рекао је Ничић.

Он је навео да је у Зајечару један од проблема и тај што млади немају радна места, али додао да ће се то врло брзо свести на стандарде који су у Србији спали на једноцифрине бројке броја незапослених, чему ће, како каже, највише допринети изградња фабрике ,,Аптив“.

-Јуче се њих 270 вратило у Нови Сад на обуку у Аптиву. Више нема дилеме да ће фабрика да се гради. Вероватно ће људи који су на обуци врло брзо почети овде да раде у закупљеним просторијама. Примиће се и друга група од 500 људи који ће се прикључити и тако све док се не заврши фабрика која ће имати две хиљаде укупно запослених. Ја се надам да ће млади почети да се враћају у наш град и да ће почети да раде на стварању потомства. А један од мотива ће бити и радна места, потом неке привилегије око станова и друго. Сада није добро јер имамо негативан природни прираштај, навео је Ничић и додао да ће Град увек подржати овакве пројекте, да су први привредници у граду већ потписали, те да већину услуга јавна предузећа у Зајечару већ пружају неким породицама.

Владица Гавриловић је истакао да Србија има проблем наталитета сваке године.

-Спас лежи у породицама са троје и више деце. На свима нама је да урадимо све по том питању и да охрабримо младе родитеље да проширују своје породице. Покрет за децу 3 плус не жели само да породице са троје и више деце стекну неке погодности већ да створимо једну климу у друштву, али и да охрабрујемо младе парове да проширују своје породице. Наш циљ је да Србију умножимо. А све скупштине у Србији одлуку о томе доносе једногласно и то је доказ да ова Србија може да се сложи, да нам не може нико више помоћи него што то можемо ми сами себи. Зајечар је одмах прихватио пројекат и показао да процедура може да се реализује у рекордно кратком времену, рекао је Гавриловић.

Зајечар ће ових дана отворити посебан шалтер за пријављивања за картицу, у Услужном центру и у већим месним заједницама.

Картица ће важити у целој Србији па ће попусти моћи да се користе у свим градовима без обзира одакле су корисници.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.