Вести

Наставак градње храмова у насељу Котлујевац и селу Шипиково

Наставак градње храмова у насељу Котлујевац и селу Шипиково

Уз благослов Њ.П. Епископа Тимочког г-дина Илариона данас је градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима задуженим за инвестиције и финансије, обишао радове на наставку градње храмова у насељу Котлујевац и селу Шипиково.

За градњу храм “Светог Илије” у селу Шипиково град је, преко Епархије Тимочке, досад (2019. и 2020.год.) уложио 12.037.340,00 динара, а до коначног завршетка храма, наредне године, обезбедиће се још око 5.000.000,00- динара.

Досад су завшени комплетни “груби” грађевински радови, сви лимарски и покривачки радови и громобранска инсталација.

Преостало је, до освећења храма, да се ураде спољно и унутрашње малтерисање и кречење, уради столарија и електричне инсталације те уређење екстеријера око храма.

За наставак радова на Храму Вазнесења Господњег у зајечарском насељу “Котлујевац” град је, ове године, авансно уплатио 4.092.099,39- динара и тренутно теку радови (након подизања скеле око комплетног храма) на малтерисању купола (сем куполе звоника), поправљању оштећења на бакарном крову и столарији, постављању громобранске инсталације, заштите за кулу звоника и олучних вертикала.

У току је и развлачење електро-инсталација за кровно осветљење (са разводним кутијама) као и лепљење камене фасаде на западном и јужном зиду храма.

Планиран је, уколико временске прилике дозволе, у овој години, завршетак малтерисање цркве и лепљење, комплетне, камене фасаде те бојење фасаде (ако временске прилике то дозволе, а уколико не, онда на пролеће наредне године).

Очекивано улагање, до краја године, у преостале послове око овог храма, је 5.000.000,00- динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.