Вести

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЗАЈЕЧАРУ ОЗБИЉНА! Још 15 заражених короном!

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЗАЈЕЧАРУ ОЗБИЉНА! Још 15 заражених короном!

На основу 37 обрађених PCR тестова, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо петнаест (15) нових covid-19 позитивних лица (40% од броја тестираних).

Од овог броја 9 особа је женског и 6 мушког пола, старости 18 до 63 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 6006 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 93 раније тестираних особа и 150 јуче узоркованих.

На Инфективном одељењу смештено је 27 пацијената, а на Грудном одељењу 18 пацијената.

У току јучерашњег дана два пацијента транспортована су у КЦ Ниш.

Укупан број до сад инфицираних грађана је 710 (од чега 260 само у периоду 01-17/18.11.2020) а број оних који више немају позитиван налаз је 443.

Остали оболели (њих 215 активних) , без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

-Епидемиолошка ситуација је изузетно озбиљна те Вас молимо да, себе ради и одржања здравственог система нашег града, поштујете све приписане мере, максимално избегавате било каква окупљања, дружења и непотребне контакте и на појаву било ког од симптома covid-19 инфекције контактирате covid амбуланту ЗЦ Зајечар или ЗЗЈЗ “Тимок” у Зајечару, апелују у Штабу за ванредне ситуације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.