Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

Нових 32 случаја заразе коронавирусом у Зајечару

Нових 32 случаја заразе коронавирусом у Зајечару

У референтним лабораторијама у току јучерашњег дана обрађено је 59 узорака PCR тестираних грађана Зајечара од којих је њих тридесетдвоје (32) позитивно на вирус Covid-19 (54%).

Од овог броја је 12 особа женског и 20 мушког пола, старостне доби од 1 до 78 година.

Очекујемо пристизање резултата за још 89 раније тестираних грађана.

На инфективном одељењу ЗЦ Зајечар налази се 28 пацијента инфицираних вирусом Covid-19 (100% попуњености) а Грудно одељење 11 (28% попуњености). Једнан пацијент, у изузетно тешком стању, транспортован је у Клинички центар Ниш.

На основу праћења поштовања мера комунална инспекција и милиција уочила је бројне прекршаје како у појединим угоститељским објектима тако и у организовању окупљања у приватним објектима (кућама и становима) на прославама, журкама и сл.

Оваквим понашањем, још једном напомињемо, довешћемо у питање функционисање комплетног здравственог система у граду и лечење свих људи који болују и од других болести а не само од коронавируса.

Од данас почиње и примена новог (измењеног) Закона о заштити становништва од заразних болести а координираном акцијом, са другим државним органима, ШВС града покушаће да стане на пут несавесном понашању појединаца који тиме угрожавају здравље свих грађана Зајечара.

Посебно напомињемо да је свесно ширење заразних болести кривично дело по кривичном закону Републике Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.