Вести

РАДНО У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА: У Грлишту саниран пут, а у Малом Извору депонија

РАДНО У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА: У Грлишту саниран пут, а у Малом Извору депонија

У Зајечару се увелико уређује у месним заједницама. У Грлишту је саниран део пута “Грлишка река”- Грлиште. Уграђено је нешто више од 50 т асфалтне масе.

Екипе ангажоване на овим пословима, након санације деоница пута “Метришка петља” -Метриш и Дубочане -Мала Јасикова, сходно расположивим средствима преосталим за летње одржавање, вратиће се и санирати деоницу пута кроз само село Грлиште. Потпуна реконструкција овог путног правца планира се, најкасније, за јесен 2021. год. или пролеће 2022.године.

Такође, данас је санирана привремена (сеоска) депонија у селу Мали Извор.

Извезено је преко 300 m3 (20 шлепера) разног отпада и пребачено на депонију “Халово”. Још једном молимо грађане, свих села (и приградских насеља) да отпад одлажу (бацају) на ове, привремене, депоније а не поред путева и у речна корита.

Најновијим изменама закона комунална милиција и инспекцијске службе овлашћене су да, на основу пронађених доказа у отпаду (рачуни, адресе и сл.) пишу прекршајне и кривичне пријаве онима који загађују животну средину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.