Вести

Одржан састанак Координационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом

Одржан састанак Координационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом

У великој сали Скупштине града Зајечара данас је одржан састанак Координационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом, на коме су учествовали представници градова Зајечар и Бор, као и представници општина Мајданпек, Кладово, Неготин, Књажевац и Бољевац.

На почетку је усвојен записник са претходног састанка Координационог одбора, а након тога и измењен Предлог пројекта ЈПП за изградњу регионалног центра за управљање отпадом и пружање услуга третмана и одлагања комуналног отпада.

Чланови Координационог одбора за реализацију Споразума о заједничком управљању комуналним отпадом између града Зајечара, града Бора и општина Мајданпек, Кладово, Неготин, Књажевац и Бољевац усвојили су Регионални план управљања отпадом за поменуте градове и општине.

На основу подршке Министарства животне средине овој иницијативи, Координациони одбор је на 18-тој седници одобрио покретање поступка измена и допуна Регионалног плана управљања отпадом у делу који се односи на управљање индустријским отпадом.

Након усвајања новог Регионалног плана, исти ће бити достављен на сагласност Министарству животне средине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.