Вести

Одржана 139. седница Градског већа града Зајечара

Одржана 139. седница Градског већа града Зајечара

Градски већници су на данашњој седници усвојили Нацрт Одлуке o другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину са Изменом Кадровског плана за 2020.годину, Нацрт Одлуке о измени Одлуке о приступању изради Плана развоја града Зајечара за период 2021-2027, као и Предлог Закључка о повлачењу Предлога Одлуке о униформи и ознакама комуналних милиционара, утврђен на 138. седници Градског већа града Зајечара.

Усвојен је и Предлог Закључка о повлачењу Предлога Одлуке о боји и начину означавања возила и опреме комуналне милиције, утврђен на 138.седници Градског већа града Зајечара.

Већници су дали зелено светло и на Нацрт Одлуке о начину и поступку именовања директора јавних предузећа чији је оснивач град Зајечар уз измену, на Нацрт Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом за спорт “Зајечар” у ликвидацији, као и на Нацрт Решења о именовању Комисије за избор директора јавних предузећа уз измену.

Једногласно је усвојен и извештај о пословању Јавног комуналног предузећа “Хигијена Зајечар” Зајечар за 2019. годину, Решење о усвајању финансијског извештаја Јавног комуналног предузећа “Хигијена Зајечар” Зајечар за 2019.годину, Решење о усвајању извештаја о раду Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар за 2019.годину, Решење о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар за 2019.годину и Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комунално -стамбеног предузећа „Зајечар“ за 2019. годину.

Зелено светло је дато и на одлуку о завршном буџету града Зајечара за 2019. годину са извештајем ревизора.

На седници је усвојен Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за период 01.01.2019.године до 31.12.2019.године Јавног предузећа “Дирекција за изградњу” Зајечар – у ликвидацији, Нацрт Решења о усвајању Годишњег финансијског извештаја и мишљење овлашћеног ревизора на финансијски извештај за 2019.годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар, Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар за 2019. годину као и Решење о измени Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа “Водовод” Зајечар уз измену.

Зелено светло је дато и на Нацрт Решења о давању сагласности на измене и допуне Статута Јавног комуналног предузећа “Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар, на Решење о давању сагласности на Одлуку о усвајању промене печата, штамбиља и заштитног знака Јавног комуналног предузећа “Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар, на Нацрт Решења о давању сагласности на Статут Матичне библиотеке “Светозар Марковић“ Зајечар, на Предлог Решења о измени Решења о именовању радног тима за израду локалног акционог плана за Роме града Зајечара.

На 139.седници је усвојен и Закључак о давању у закуп пословних просторија града Зајечара у Грљану (у склопу Дома културе) и Закључак о давању у закуп пословних просторија града Зајечара у Зајечару, у ул. Трг ослобођења бр.1.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  мај
  Зајечар: Одржана је 37.седница Градског већа

  У великој сали Скупштине града Зајечара одржана је 37.седница Градског већа. На седници је усвојен Нацрт Одлуке о утврђивању економске цене услуга које пружа Центар за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2022.годину,

  Више
 • 12
  мај
  Одржана 36. седница Градског већа града Зајечара

  Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за уређење Спомен парк шуме „Краљевица“ у Зајечару, Нацрт Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана за управљање миграцијама на територији града Зајечара,

  Више
 • 27
  апр
  Одржана 33. седница Градског већа града Зајечара

  Данас је у сали Скупштине града Зајечара одржана 33. седница Градског већа, којом је председавао градоначелник Зајечара и председник Градског већа Бошко Ничић.

  Више
 • 16
  мар
  Одржана 30.седница Градског већа града Зајечара

  Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном реду на територији града Зајечара, као и Нацрт Одлуке о комуналној милицији на територији града Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.