Вести

САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ЗАЈЕЧАРСКОГ И БОРСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА И СВИХ ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНА ТИМОЧКЕ КРАЈИНЕ

САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ЗАЈЕЧАРСКОГ И БОРСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА И СВИХ ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНА ТИМОЧКЕ КРАЈИНЕ

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржан заједнички састанак начелника Зајечарског и Борског округа, као и свих председника општина и градоначелника са територије ових округа.

Састанку су присуствовали и директорка Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар са сарадницима и санитарни инспектор из нашег округа.

На састанку су донети следећи

ЗАКЉУЧЦИ

  1. Да се од Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар затражи хитна процена епидемиолошке ситуације, како на територији Тимочке крајине, тако и за сваку локалну самоуправу појединачно.
  2. Да се на основу епидемиолошке процене у локалним самоуправама где је то неопходно, што пре уведе ванредна ситуација.
  3. Да се за потребе грађана које покрива Завод за јавно здравље „Тимок“ Зајечар под хитно, учешћем пропорционалног броја становника, набави лабораторија за PCR тестирање, а из разлога огромног кашњења резултата тестова који се упућују у референтне лабораторије у Београд. Закључено је да се ова набавка обави преко града Зајечара, с тим да ће остале локалне самоуправе финансијски учествовати у набавци, сразмерно броју становника у укупном броју становника Тимочке крајине.
  4. Донет је радни закључак да градоначелници и председници општина у дневној комуникацији координирају мере, и усклађују их тако да се ширење заразе вирусом COVID-19, не прелива из једне у другу локалну самоуправу.
  5. Донет је закључак да се хитно упути иницијатива Кризном штабу Владе Републике Србије и ресорном министарству да се одреди потенцијална COVID болница за територију Тимочке крајине, водећи рачуна о кадровској оспособљености исте.
  6. Начелници оба округа преузели су на себе обавезу да кадровски ојачају санитарну инспекцију, као и друге инспекцијске службе неопходне за спровођење у дело наредби градских и општинских штабова за ванредне ситуације.

У Зајечару,

16.07.2020.год.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.