Вести

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара -У складу са новонасталом ситуацијом донета НАРЕДБА

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара -У складу са новонасталом ситуацијом донета НАРЕДБА

Данас, 29.06.2020. године заседао је Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на којој је у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом донео

Н А Р Е Д Б У

1. Ради спречавања ширења заразне болести Covid-19 ЗАБРАЊУЈУ се јавна окупљања на територији Града Зајечара на јавним местима у затвореном простору (кафане, ресторани, барови, сале за организована славља, Домови култура, спортски и други затворени објекти погодни за пријем већег броја лица) када се истовремено окупља више од 500 лица.

За време дозвољеног окупљања у затвореном простору морају бити примењене све превентивне мере које се односе на дезинфекцију, санитарно – техничке и хигијенске услове.

2. Приликом окупљања већег броја људи на отвореном простору обавезна је превентивна мера физичке дистанце – удаљеност од минимум једног метра.

3. Ношење маски обавезно је у јавном превозу, такси превозу као и у свим затвореним просторијама.

4. ЗАБРАЊУЈЕ СЕ рад ноћних клубова док траје опасност од ширења заразне болести Covid-19 на територији Репбулике Србије као и рад дечијих играоница до доношења мера дозволе рада пуног капацитета предшколских установа.

5. Радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, кладионица, објеката брзе хране и других угоститељских објеката) на територији Града Зајечара, може бити од 07.00 часова до најкасније 24,00 часа, у току дана, до када су гости дужни да напусте објекат, а власници објеката да објекат затворе.

Овакво радно време односи се како на радне дане тако и на дане викенда, уз обавезну примену свих превентивних мера које се односе на дезинфекцију, санитарно – техничке и хигијенске услове као и физичке дистанце – удаљености од најмање једног метра.

6. У Предшколској установи „Ђулићи“ повећање броја пријема деце вршиће се према критеријумима, условима и мерама заштите одређеним у Елаборату о постепеном (фазном) пријему уписане деце ПУ „Ђулићи“ Зајечар, достављеног Штабу за ванредне ситуације дана 02.06.2020.г. и сачињеног на основу сагледавања укупне епидемиолошке, привредне и друштвене ситуације на територији Града Зајечара, а у будуће према постепеном (фазном) пријему на основу препорука Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС.

Елаборат о постепеном (фазном) пријему усписане деце ПУ „Ђулићи“ Зајечар од 02.06.2020.г. представља саставни део ове Наредбе и као такав биће објављен на сајту Града Зајечара.

7. Налаже се ЈКП „Хигијена“ Зајечар да поштује све раније прописане мере Штаба за ванредне ситуације које се односе на рад зелених пијаца и Халу сирева.

8. Налаже се ЈКП „Хигијена“ Зајечар, ЈКП „Водовод“ Зајечар, ЈКСП „Зајечар“ Зајечар, ЈКП „Тимок-одржавање“ Зајечар и Заводу за јавно здравље „Тимок“ Зајечар да изврше дезинфекцију свих површина, како у затвореном простору тако и на отвореном, које нису директно изложене UV зрачењу,а где се окупља већи број људи, на целој територији Града Зајечара.

9. Утврђене мере овом Наредбом примењују се одмах након усвајања.

У Зајечару, 29.06.2020. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Након заседања Штаба одржана је конференција за медије на којој су говорили градоначелник Зајечара Бошко Ничић, Слађана Ристић директор Завода за јавно здравље "Тимок" Зајечар и Татјана Стојановић директор Филијале РФЗО у Зајечару.

Закључак је да на основу тренутне епидемиолошке ситуације изазване COVID-om 19, сви заједно покажемо одговорност према сопственом здрављу и здрављу других. Апелује се још једном на све грађане Зајечара да предузму све превентивне мере прописане Наредбом, како се не би прогласила ванредна ситуација на територији града Зајечара. Животи и здравље људи су на првом месту, чуло се на конференцији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.