Вести

Одржана 135.седница Градског већа града Зајечара

Одржана 135.седница Градског већа града Зајечара

Данас је одржана 135. седница Градског већа града Зајечара.

Већници су на данашњој седници дали сагласност на Нацрт Одлуке о начину плаћања накнаде за коришћење јавних површина на територији града Зајечара за мај и јун 2020. године.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је овом приликом рекао да је Град Зајечар узимајући у обзир тренутну ситуацију изазвану вирусом COVID -19, изашао у сусрет угоститељима, тако што је пружио олакшице у плаћању закупа јавних површина.

Већници су усвојили Нацрт Одлуке о утврђивању економске цене услуга које пружа Центар за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2020. годину.

На седници је усвојено и Решење о усвајању Годишњег извештаја о раду Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2019. годину, Решење о усвајању Финансијског извештаја Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару за 2019. годину, Решење о давању сагласности на План и Програм рада за 2020. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару, као и Решење о давању сагласности на Финансијски план за 2020. годину и прву измену и допуну Финансијског плана за 2020. годину ове установе.

Такође, усвојен је и Нацрт Решења о давању сагласности на измене и допуне Статута Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ Зајечар и Нацрт Решења о усвајању Годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа “Дирекција за изградњу“ Зајечар – у ликвидацији.

Сагласност је дата и на Нацрт Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2020. годину.

Већници су усвојили и Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Економско -трговинске школе у Зајечару.

На седници већа је усвојен и Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

Дата је сагласност на Предлог Решења о додели новчаних средстава за вантелесну оплодњу у 2020. години.

Већници су данас усвојили Предлог Решења о именовању Комисије за разматрање предлога пројеката и утврђивање предлога расподеле средстава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2020. години.

Већници су дали сагласност и на Предлог Решења о употреби средстава сталне буџетске резерве, на Предлог Закључка о усвајању Оперативног плана одбране од поплава вода II реда на територији града Зајечара за 2020. годину као и на Предлог Закључка за измену и допуну Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређивање животне средине града Зајечара за 2020. годину.

Коначну реч даће одборници Скупштине града Зајечара на предстојећој седници.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.