Вести

Зајечар: Расписани конкурси за пољопривреду за 2020.годину

Зајечар: Расписани конкурси за пољопривреду за 2020.годину

Град Зајечар расписао је 4 конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2020. годину, а на основу програма мера који је усвојен 16. марта на седници Скупштине.

За ова четири конкурса предвиђено је 8,5 милиона динара.

Први конкурс се односи на доделу подстицаја за набавку нове механизације и опреме за воћарство. Новина у том конкурсу у односу на претходну годину, је да је предвиђен и део инвестиција за које могу аплицирати сточари.

Осим механизације прихватљиве су и жичане ограде за воћњаке, опрема за наводњавање и противградне мреже. За тај конкурс издваја се 4 милиона динара. Конкурс за набавку нове прикључне механизације траје до 31. августа, те пољопривредни произвођачи до тог рока могу да прикупе документацију.

По конкурсу за доделу подстицаја у области сточарства предвиђено је 3,5 милиона динара. Произвођачи могу да се пријаве за набавку квалитетних уматичених грла јуница, оваца и коза. Максимални износ повраћаја је до 120.000,00 дин по кориснику за набављене јунице, или 100.000 дин за куповину оваца и коза.

По конкурсу за подстицаје у пчеларству ове године издвојено је 500.000 динара док је максимални повраћај 40.000 динара по кориснику.

Новина ове године је конкурс за регресирање осигурања у пољопривреди. Ова мера је предвиђена због штете на пољопривредним усевима, стоци и другим ресурсима, које су редован пратилац пољопривредне производње, посебно од временских непогода. За ову меру могу аплицирати физичка лица - носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава чије се пребивалиште и предмет осигурања налазе на територији града Зајечара. Предмет осигурања мора бити уписан у регистар пољопривредних газдинстава.

За подстицајна средства по објављеним конкурсима могу се пријавити регистровани пољопривредни произвођачи у активном статусу са територије града Зајечара, за инвестицију на територији града Зајечара.

Програмом за пољопривреду предвиђени су критеријуми рангирања по којима се бодују сви предати комплетни захтеви и где предност имају лица која нису користила средства за пољопривреду, која издваја град. Расписани конкурси покривају области: сточарство, воћарство, пчеларство и осигурање у пољопривреди.

Све информације у вези конкурса се налазе на сајту града и на огласној табли у Градској управи.

Сви заинтересовани могу да дођу и у Канцеларију за локални и економски развој, где ће им бити пружена сва неопходна помоћ око попуњавања документације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.