Вести

COVID -19: На територији Зајечара нема нових позитивних случајева

COVID -19: На територији Зајечара нема нових позитивних случајева

На основу најновијих резултата у задњих 24 h на територији Зајечара нема нових COVID-19 позитивних случајева.

Извештај Завода за јавно здравље "Тимок" везан за ток пандемије изазване COVID-ом 19 на територији општине Зајечар на дан 13.05.2020. године

На територији општине Зајечар, од почетка пандемије Корона вируса до 12.05.2020.године, урађено је 1392 теста на COVID-19. Резултат је завршен за 1313 теста. За 79 узорака резултати тестирања нису завршени. Код 85 теста резултат је позитиван. Имамо 1228 негативних тестова на COVID-19.

У укупном броју тестова је 110 контролних тестова. Од укупног броја контролних тестова резултати су завршени за 90 узорака, 4 контролна теста су позитивна, 75 контролних тестова су негативни, 11 контролних тестова мора да се понове.

Према апликацији за праћење COVID-19, коју је успоставио РФЗО, код 48 лица из наше општине, која су пребчена у здравствене установе ван Зајечара, као позитивна на COVID-19, рађено је 57 контролна теста, од којих је 6 теста позитивно а 51 тест je негативна.

Лица стављена под здравствени надзор (путници у међународном саобраћају) у ЗЈЗ „Тимок“ Зајечар из општине Зајечар – 441.

Лица стављена под здравствени надзор ( контакти са потврђеним случајем) у ЗЈЗ „Тимок“ Зајечар из општине Зајечар – 264.

2 особе са територије општине Зајечар излечена је од COVID-19.

Немамо податке о преминулим особама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.