Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

Саопштење ШВС Града Зајечара

Саопштење ШВС Града Зајечара

Поштовани,

Упозоравамо власнике угоститељских објеката (ресторана, кафића, посластичара и сл.), second hand радњи, тржних центара и радњи у оквиру њих, коцкарница и кладионица, превознике и друге субјекте да
ПРЕ ОДЛУКЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНТЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ, на основу препорука ПКС И КШ РС, НЕ МОГУ ОТВАРАТИ СВОЈЕ ОБЈЕКТЕ !
Мора се знати да ПРЕПОРУКЕ нису исто што и ЗВАНИЧНЕ ОДЛУКЕ и да свака локлна самоуправа, МОРА, у складу за законом и усвојеним актима за ВС, размотрити ситуацију на својој територији и ДОНЕТИ ОДЛУКУ о примени препорука.

Градски штаб, и данас и сутра, РАДИ на сагледавању епидемиолошке ситуације у нашем граду као и утврђивању НЕОПХОДНИХ УСЛОВА за рад ових објеката и на седници 05.05.2020.године донеће ОДЛУКЕ О ДАТУМИМА И УСЛОВИМА ЗА РАД ових објеката !!!

До тада, колико год се то некоме свиђало или не, на снази остају ДОСАД донете мере !

У току је и припрема објеката вртића како би, сходно евентуалном почетку рада бројних привредних субјеката, могли да прихвате, ПОД СТРОГО КОНТРОЛИСАНИМ УСЛОВИМА И МЕРАМА, децу родитеља који морају да раде а исту немајо оставити коме на чување.

Јавни аутобуски саобраћај успоставиће се након 11.05.2020.године и то вероватно само за (по упутствима Министарства) прву и другу (од предвиђене четири) фазу.

Такође СКРЕЋЕМО ПАЖЊУ да тренинзи, било којих спортова, још увек нису дозвољени и да ће и то питање бити тема разматрања 05.05.2020.гидине градског ШВС као и евентуално отварање паркова, СРЦ “Попова плажа” и излетишта “Вањин јаз” те ПШ “Краљевица” (без ограничења времена кретања ван полицијског часа).

Такође морате знати да чаршијски коментари, ако их чујете или неки “медији” објаве као свој “поуздан” извор, неидентификованих судија, судија за прекршаје или тужиоца НИСУ НИ МЕРОДАВНИ нити имају било какву правну снагу. Зато Вас молимо да не “наседате” на исте !

Командант ШВС
Бошко Ничић, с.р.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.