Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

ШВС града Зајечара - Нема ново позитивних грађана на COVID-19 чекају се резултати за 140 особа са територије града Зајечара

ШВС града Зајечара - Нема ново позитивних грађана на COVID-19 чекају се резултати за 140 особа са територије града Зајечара

На основу досад тестираних 534 грађана Зајечара до сада су стигли резултати за њих 458. Од тог броја 60 тестираних (13,1%) је позитивних на присуство вируса Covid-19.

Од јуче до данас су стигли резултати за 8 тестираних особа и сви тестови су негативни.Очекују се резултати за још 76 раније тестираних особа.

Данас су послати узорци још 64 особа које су у Зајечару (на три локације) тестиране на могуће присуство, на основу симптоматологије или сумње, на присуство овог вируса.

Укупно се, по овим подацима, очекују резултати за 140 особа са подручја града Зајечара.

Од 25 контролних тестова, код особа које су раније биле Covid-19 позитивне, код 23 је поновно тестирање (након 28 дана) показало негативан резултат а код 2 особе је још увек позитиван.

Укупан број особа (по два основа) стављених под здравствени надзор (самоизолацију) на територији града Зајечара је 626.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 19
  мај
  Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: Донета два нова закључка

  Свака од тезги на зеленим пијацама на територији града Зајечара мора бити заштићена стреч фолијом и то тако што ће предња отворена страна тезге бити обмотана са доње стране у висини од 0,50 метара, док ће обе бочне стране бити потпуно заштићене стреч фолијом.

  Више
 • 18
  мај
  ШВС града Зајечара - Упозорење на временске непогоде

  Сутра, 19.05.2020.године, у поподневним часовима и прекосутра, 20.05.2020.године, у току читавог дана, очекују се велике временске непогоде са екстремном количином падавина од 40> l/m2, олујним ветром и грмљавином.

  Више
 • 08
  мај
  Још два нова случаја заразе Covid-19

  До данас је у Зајечару, рачунајући и 82 (2 контролна) данас послатих узорака, укупно тестирано 1.164 грађана. На основу пристиглих резултата за њих 926 у Зајечару је потврђено 82 covid-19 позитивних грађана.

  Више
 • 02
  мај
  Саопштење ШВС Града Зајечара

  Упозоравамо власнике угоститељских објеката (ресторана, кафића, посластичара и сл.), second hand радњи, тржних центара и радњи у оквиру њих, коцкарница и кладионица, превознике и друге субјекте да ПРЕ ОДЛУКЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНТЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ, на основу препорука ПКС И КШ РС, НЕ МОГУ ОТВАРАТИ СВОЈЕ ОБЈЕКТЕ !

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.