Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

Климатизовани контејнер донација Владе РС и ЕУ Дому здравља Зајечар

Данас је, из донације Владе Републике Србије и ЕУ, у зајечарски Дом здравља, стигао климатизовани контејнер за тестирање на корона вирус, узимање узорака и крви за лабараторијску анализу, особама са симптомима инфекције вирусом Covid-19.

Исти ће, након инсталације ентеријера и неопходне опреме, за пар дана почети са радом. Тако ће се избећи, евентуална, могућност контаминације осталих присторија Дома здравља (иако су раније урађени “тунели” за безбедно кретање у оквиру ДЗ) и служби које раде за друге болеснике.

Простор око контејнера биће свакодневно дезинфикован као и сам контејнер и његова унутрашњост.

Комплетно руковођење овим објектом преузима особље Covid амбуланте Дома Здравља Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 03
  окт
  Одржана манифестација ”Дај педалу раку”

  Данас је у Зајечару други пут одржана манифестација "Дај педалу раку". Циљ овог догађаја је подсећање на значај превентивних прегледа,пружање подршке свим женама које се боре са раком и сећање на оне које су ту битку изгубиле.

  Више
 • 01
  окт
  Отворен “ЛИДЛ” у Зајечару!

  Заједно са “Capitol parkom” и другом фазом која је у изградњи, и чије се отварање очекује средином новембра месеца, овај простор постао је и украс и трговинско језгро Зајечара и Тимочке Крајине али и наших суседа из Бугарске.

  Више
 • 26
  авг
  Обавештење о акцији сузбијања комараца на територији Града Зајечарa

  Третирање комараца ће се обавити у суботу 29.08.2020. год. у времену од 18ч до 22h, са земље, и у јутарњм часавима у недељу 30.08.2020. од 06h до 10h. Моле се грађани да имају разумевања и да се у наведеном термину тренутно склоне из зоне третмана док се третман не заврши

  Више
 • 21
  авг
  Одржана 139. седница Градског већа града Зајечара

  Усвојен је и Предлог Закључка о повлачењу Предлога Одлуке о боји и начину означавања возила и опреме комуналне милиције, уврђен на 138.седници Градског већа града Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.