Вести

Публика уживала у комедији

Публика уживала у комедији "Идемо у лов"

У препуној сали зајечарског позоришта синоћ је изведена премијера представе „Monsieur Chasse или Идемо у лов” у адаптацији и режији Спасоја Ж. Миловановића.

Публика је уживала у комедији каква није скоро виђена у Зајечару. Наиме, комад једног од највећих француских комедиографа Жоржа Фејдоа, Миловановић је модернизовао у универзалну причу о мушко-женским односима и створио аутентичан жанр који је у одличној интерпретацији зајечарских глумаца на комичан начин забавио публику. Сала зајечарског театра орила се од смеха и аплауза гледалаца жељних добре комедије, тако да нема сумње да ће се ова представа дуго и успешно играти.

Према речима уметничког руководиоца позоришта и једног од глумаца у представи Милоша Ђуричића овакав водвиљ потребан је репертоару театра “Зоран Радмиловић” поготово зато што у представи учествује готово цео позоришни ансамбл : „Надамо се да ћемо са њом ићи на гостовања најпре по Тимочкој крајини, а затим и по Србији и да ћемо моћи да се похвалимо“, истакао је Ђуричић и додао да је од подмлађивања позоришног ансамбла ово прва вечерња представа у којој су готово сви глумци заједно на сцени.

Овај ведар и весео водвиљ карактеришу богата сценографија и костими које потписује Милица Бајић Ђуров.

Играју глумци ансамбла Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић”: Вујадин Милошевић, Ана Бретшнајдер, Милош Ђуричић, Јелена Рајић, Габријел Бећаревић, Предраг Грбић, Сања Недељковић, Бранислав Мијатовић и Милош Танасковић.

Уколико из било ког разлога синоћ нисте гледали представу „ Monsieur Chasse или Идемо у лов” не пропустите прву репризу која је заказана већ за 17. март!

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.