Вести

Одржана 129.седница Градског већа у Зајечару

Одржана 129.седница Градског већа у Зајечару

Одржана је 129.седница Градског већа у Зајечару.

Усвојен је Нацрт Одлуке о првој измени и допуни буџета Града Зајечара за 2020. годину са Кадровским планом .

Већници су дали сагласност и на Нацрт Одлуке о приступању изради измене и допуне Плана детаљне регулације за изградњу Регионалне санитарне депоније ,,Халово 2“, Нацрт одлуке о измени одлуке о локалним и некатегорисаним путевима, као и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града.

Једногласно је усвојен и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа ,,Тимок одржавање“ Зајечар и Јавног комуналног предузећа „Хигијена“ Зајечар.

Такође, на седници је усвојен Нацрт Одлуке о допуни Одлуке о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града непосредном погодбом, Нацрт Одлуке о приступању изради плана развоја Града Зајечара за период од 2021. до 2017.године, Нацрт решења о измени решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима, Нацрт решења о давању сагласности на Одлуку о репрограму ЈКП Водовод Зајечар, Нацрт решења о давању сагласности на програм рада Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ за ову годину.

Градски већници су усвојили и Нацрт решења о разрешењу и именовању вршиоца дужности директора ЈКП "Тимок одржавање“. Овом одлуком, због истека мандата, функције вршиоца дужности директора ЈКП „Тимок – одржавање“ разрешен је Вице Лалић. Истовремено, градски већници су Љубишу Трифуновића, дипломираног инжењера металургије именовали за в. д. директора овог јавног предузећа.

Зелено светло добио је и Предлог решења о давању субвенција ЈКП ,,Тимок одржавање“ за 2020. годину, као и Предлог решења о давању субвенција Јавном предузећу за планирање, пројектовање, изградњу и надзор ,,Урбанизам и изградња“ Зајечар за 2020. годину.

На седници је усвојен и Предлог Годишњег плана Јавних конкурса Града Зајечара за ову годину, Предлог Решења о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и Јавног позива за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града за 2020. годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.