Вести

Зајечар: За сточаре 4,1 милион динара

Зајечар: За сточаре 4,1 милион динара

У великој сали Скупштине града потписани су уговори о додели подстицајних средстава у области сточарства за 38 корисника на територији Зајечара. За сточаре су обезбеђена средства у износу од 4,1 милион динара.

Град Зајечар овим средствима субвенционише набавку квалитетних уматичених грла говеда, оваца и коза, као и набавку опреме за мужу и за прераду млека.

До сада су реализовани и пројекти у области пчеларства, воћарства, набавке механизације, а у току је и конкурс у области воћарства за јесењу садњу, који ће бити затворен наредног петка.

Сточарима се обратио градоначелник Зајечара Бошко Ничић који је рекао да Град на многе начине покушава да оживи зајечарска села, а у прилог томе сведочи и податак да је недавно расписан конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима за куповину сеоских кућа са окућницом. Ничић је искористио прилику и позвао све младе брачне парове који желе да живе на селу, да се пријаве на конкурс који је отворен до 29. новембра.

-Ово нису једине мере, покушавамо и да младе људе стимулишемо, чак и оне који нису живели на селу, а волели би да пробају да се баве пољопривредном производњом, да им дајемо подстицаје, да напуштена домаћинства откупимо и доведемо те младе људе који виде своју егзистенцију на селу. Ми смо ту да вам излазимо у сусрет, да вам помажемо, и мислим да ћемо из године у годину помагати све више онима који имају добре пројекте, нагласио је Ничић.

-За сточаре је ове године издвојен 4,1 милион динара, од тога 4 милиона динара је издвојено за набавку квалитетних грла јуница, млечних телади, оваца и коза, а само 100 хиљада динара је издвојено за линију за прераду сира, јер се пријавио само један пољопривредни произвођач из Дубочана, рекла је Весна Станковић, члан Градског већа за област пољопривреде.

Укупан износ новчаних средстава који је ове године издвојен из буџета града Зајечара за подстицајна средства у области пољопривреде је 18,7 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.