Вести

Дан примирја и сећања на невине жртве у Великом рату обележен у Зајечару Фото: Радио Магнум

Дан примирја и сећања на невине жртве у Великом рату обележен у Зајечару

Дан примирја и сећања на невине жртве у Великом рату обележен је и у Зајечару на Тргу ослобођења.

Обележавање овог значајног датума из историје нашег народа, полагањем венаца, уприличиле су делегације града Зајечара, представници Команде гарнизона Зајечар, СУБНОР-а, УРМВИ и Удружења потомака ратника 1912-1920.

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у Србији и многим земљама широм света. То је дан када су силе Антанте 1918. потписале примирје са Немачком у железничком вагону у Компијену у Француској.

Тиме је окончан рат који је имао разорне последице за читаву Европу, а Србији однео између 1.100.000 и 1.300.000 живота, што је чинило готово трећину српског становништва.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 11
  нов
  Дан примирја: Сећање на жртве Великог рата

  Дан примирја у Првом светском рату, 11.новембар, обележава се у Србији од 2012.године као државни празник. У знак сећања на невине жртве Велкиког рата, делегације Града Зајечара, Војске Србије и борачких организација положиле су на градском тргу венце на Споменик учесницима балканских и Првог светског рата.

  Више
 • 11
  нов
  Обележен Дан примирја у Првом светском рату

  Полагањем венаца на Споменик погинулим Тимочанима на Тргу ослобођења у Зајечару, обележен је Дан примирја у Првом светском рату. Венце су положили представници Града Зајечара и борачких организација, као и Војске Србије и потомци погинулих бораца.

  Више
 • 11
  нов
  Дан примирја обележен и у Зајечару

  Делегације зајечарског СУБНОР-а, представници Удружења потомака ратника из Првог светског рата и представници града Зајечара положили су венце на споменик...

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.