Вести

Трибина у оквиру пројекта

Трибина у оквиру пројекта "Одскочимо заједно“ : Укључити особе са инвалидитетом у спортске активности

У простору „Помак“ у Зајечару одржана је трибина о изазовима укључивања деце и омладине ометене у развоју и са инвалидитетом у спортске и рекреативне активности.

Циљ трибине био је је да представници локалне самоуправе, организације цивилног друштва, стручни радници из сектора спорта и удружења, добију и размене информације о изазовима укључивања деце и омладине ометене у развоју и са инвалидитетом у спортске и рекреативне активности.

На трибини је о физичкој активности особа са инвалидитетом, значају и могућности, говорио проф.др Марко Александровић, проф.др Бојан Јоргић је говорио на тему „ Halliwick metoda“ – Програм пливања за особе са инвалидитетом“, док је Миљан Перовић као пример добре праксе говорио о Пливачком академском клубу за особе са инвалидитетом “Делфин” у Нишу.

Трибина је организована у оквиру пројекта “Одскочимо заједно“ који реализује Град Зајечар у партнерству са Установом за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак” И организацијом цивилног друштва „Тимочким омладинским центром“ И саррадницима Спортским савезом града Зајечара и ЈКП “Тимок – одржавање” Зајечар.

Пројекат се финансира кроз „Програм локалних иницијатива за социјално укључивање и смањење сиромаштва – Подршка развоју иновативних модела за социјално укључивање – ЛИП 2″ којим координира Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије уз подршку Владе Швајцарске.

Циљ пројекта је укључивање особа са инвалидитетом у спортске клубове и рекреативне активности уз подршку младих у локалној заједници, као И спровођење обуке пливања и рекреативних активности корисника на базену.

Обуку би у другој фази пројекта спроводили инструктори пливања, а у рекреативне активности би се укључила и стручна лица Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју “Облутак”, као и група младих из опште популације. На тај начин ће се крајњи корисници оснажити и ојачати осећај укључености у друштво (спорт) и бити самосталнији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.