Други о нама

Недеља Црвеног крста у Зајечару Фото: Бест

Недеља Црвеног крста у Зајечару

Обележавање Недеље Црвеног крста у Зајечару почело је даривањем породице Јовановић, са евиденције Центра за социјални рад, шпоретом на дрва.

Волонтери ове хуманитарне организације у сарадњи са ђацима Медицинске школе извели су показну вежбу Прве помоћи и на градском тргу разговарали са суграђанима о принципима хуманости на којима почива рад Црвеног крста.

Наредних дана биће организована акција добровољног давања крви у оквиру које ће вишеструким даваоцима бити уручена годишња признања, док ће новорођене бебе у зајечарском породилишту добити пригодне пакете.

У склопу активности којима се обележава Недеља Црвеног крста представници зајечарских инвалидних организација учествоваће на Међународним сусретима особа са инвалидитетом у Видину.

За успешну сарадњу Градској управи Зајечар додељена је захвалница.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 26
  јан
  Зимска кампања ДДК: У Зајечару прикупљено 97 јединица крви

  У акцији добровољног давања крви, организованој у оквиру девете Зимске кампање Института за трансфузију крви Србије, у Зајечару је прикупљено 97 јединица крви, а било је 110 потенцијалних давалаца.

  Више
 • 11
  јун
  Зајечар у летњој кампањи ДДК Института за трансфузију

  Црвени крст Зајечар у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије спровешће у понедељак акцију добровољног давања крви у склопу летње кампање. Акција ће бити одржана у малој сали Градске управе у периоду од 9 до 15 сати, као и на градском тргу од 10 до 16 сати.

  Више
 • 11
  феб
  Недостају негативне крвне групе

  У акцији добровољног давања крви, коју са данас организовали Црвени крст Зајечар и Служба за трансфузију крви прикупљено десетак јединица ове драгоцене течности. Иако је одзив био слаб, трансфузија је допунила своје залихе Б крвном групом, која је иначе дефицитарна.

  Више
 • 10
  феб
  Придружите се друштву хуманих - дајте крв

  Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви у Зајечару организује у четвртак, у малој сали Градске управе, акцију добровољног давања крви. У зимској кампањи Института за трансфузију крв је прошлог месеца дало више од 60 суграђана.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.