Вести

Станковић: Број пријава по конкурсима за пољопривреду значајно је већи него претходне године!

Станковић: Број пријава по конкурсима за пољопривреду значајно је већи него претходне године!

Буџетом града Зајечара за 2019. годину предвиђено је близу 19 милиона динара за Програм пољопривреде.У складу са тим урађен је и Програм мера за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја, износ је за 20% већи од буџета за 2018. год.

Садржина Програма, односно избор мера и инвестиција за које ће град одобравати подстицаје, предложен је на основу интересовања самих пољопривредних произвођача, искуства из претходне две године, као и мишљења стручне Комисије за подстицање развоја пољопривреде.

Комисија је 01.04.2019. године донела Одлуку о расписивању 4 Конкурса за доделу подстицајних средстава за пољопривредну производњу.

Завршени су конкурси за подстицаје у пчеларству, за набавку нове механизације и опреме за наводњавање у воћарству и конкурс за набавку квалитетних приплодних грла говеда, оваца и коза.

У августу је Комисија вршила проверу документације из пријава на конкурсе и обилазак на терену.

До сада су објављене одлуке са ранг листама за конкурсе за пчеларство и механизацију, док је у току провера документације по конкурсу за сточарство.

-Број пријава по конкурсима значајно је већи него претходне године, а то говори да је избор мера руралног развоја у Програму добар и да је Комисија добро одрадила посао када је у питању процена потреба наших пољопривредника, рекла је Весна Станковић градски већник за пољопривреду.

На седници Комисије која је одржана 27.08.2019 год расписан је Конкурс за доделу подстицајних средстава у области воћарства за јесењу на територији града зајечара за 2019. годину. Конкурс траје до 25.11.2019 год. Овим конкурсом се завршава реализација мере: „Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава“.

Циљ Програма за пољопривреду је јачање капацитета наших пољопривредних произвођача, повећање броја квалитетних уматичених грла, повећање броја кошница по пчелару, боља опремљеност наших пољопривредних газдинстава.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.