Вести

За подстицај пољопривреди 20 милиона динара

За подстицај пољопривреди 20 милиона динара

Градско веће усвојило је, на данашњој седници, нацрт одлуке о другом допунском буџету Града Зајечара за 2014. годину. Средства су увећана за 3, 7 милиона динара колико је република издвојила за санирање последица овогодишњих поплава у Зајечару.

Програмом мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији Града Зајечара за 2014. годину утврђени су намена и начин коришћења срестава у циљу унапређења пољопривредне производње и прераде.

Према тој одлуци, од укупно 20 милиона, по осам милиона динара предвиђено је за подстицајна средства за развој сточарства и воћарства, милион динара за едукацију произвођача и пољопривредних стручњака док ће се три милиона динара искористити за исплату камата на наменске кредите које додељују пословне банке.

Већници су усвојили овај програм а коначну реч о свему ово даће одборници Града Зајечара на следећој седници.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.