Вести

Градочелници Горице и Зајечара на састанку договорили даљу сарадњу

Градочелници Горице и Зајечара на састанку договорили даљу сарадњу

Данас је у италијанском граду Горица (Gorizia) одржан састанак градоначелника Зајечара Бошка Ничића и градоначелника овог места Рудолфа Зиберна (Rudolfo Ziberna).

Састанак је уприличило наше МСП, Генерални Конзулат у Трсту, те је истом присуствовала и генерални конзул госпођа Ивана Стоиљковић са сарадницима из Конзулата као и помоћник градоначелника Зајечара господин Милан Станковић.

На састанку, вођеном у изузетно пријатељској атмосфери, исказана је потреба за продубљивањем сарадње како овог дела Италије и наше земље тако и Зајечара и Тимочке Крајине са Горицом и осталим местима у покрајини Фриули.

Посебно радује обећање градоначелника Зиберна да ће се, већ ове године, у оквиру манифестације "Gusti de frontieri", избећи лажно представљање појединаца, личних профитера, као представника градова и општина из Србије.

Градоначелник Ничић је посебно истакао своје жаљење што су, његово лично ангажовање око ове предивно замишљене манифестације, у којој је од почетка узео лично учешће око организације, неки, док је био ван функције,најбесрамније искористили да изманипулишу организаторе да они представљају град Зајечар а прошле године чак и општину Књажевац.

Такође је стигло уверавање да ће се обим културно-историјског, музичког, гастрономскиг и туристичког потенцијала Зајечара, Тимочке Крајине и Србије већ ове године, а посебно наредне, дићи на најпрофесионалнији могући ниво какав и заслужује ова манифестација коју у пет дана посети између 700 и 800 хиљада посетилаца.

Очекује се да у томе највећу улогу, као спона две државе, одигра управо наш Конзулат у Трсту.

Разговарано је, да након анализе предлога који стигне од стране града Зајечара, руководство Горице размотри и шири однос два града.
Градоначелник Ничић је, на крају посете, позвао колегу Зиберна да, чим му то време дозволи, посети Зајечар и упозна га са лепотама и потенцијалима нашег града и нашег краја а посебно "Felix Romuliane".

Ову дводневну посету Италији делегација Зајечара завршиће сутра разговорима у ПК покрајине Фриули-Венето.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.