Вести

Обавештење о акцији сузбијања комараца на територији града Зајечара

Обавештење о акцији сузбијања комараца на територији града Зајечара

Третирање комараца ће се обавити у среду 26.06.2019. год. у времену од 18ч до 22h, са земље и авиона, а у четвртак ујутро 27.06.2019. од 06ч до 10ч. три екипе ће радити комарце а две екипе крпеље на територији ГРАДА ЗАЈЕЧАРА .

Моле се грађани да имају разумевање и да се у наведеном термину тренутно склоне из зоне третмана док се третман не заврши.

Третман са земље комарци и крпељи ће се обавити препаратом AQUA - KOTHRINE EW 25 и DELTASECT препарат за авион.

Упозоравају се пчелари да у наведеном периоду предузму потребне мере за заштиту пчела.

УПУТСТВО ПЧЕЛАРИМА:

Ако пчеле није могуће изместити из зоне третмана неопходно је предузети следеће мере:

 • ноћ пре третмана пчеле треба затворити
 • вентусе на кошницама оставити отворене
 • испод поклопне даске у хранилице сипати чисту пијаћу воду
 • полетиште сузити решетком да би се спречило излетање пчела
 • ако су изузетно високе врућине кошнице хладити водом
 • ујутро након третмана полетне даске опрати чистом водом.

У случају лоших временских услова третман се одлаже за наредни дан у јутрарњим часовима.

Третман сузбијања комараца и крпеља изводи Друштво за еколошку и санитарну заштиту (дезинфекција,дезинсекција и дератизација ) “Висан“ и Завод за дезинсекцију, дезинфекцију и дератизацију ''Висан'' ДОО, Земун.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 21
  јун
  Сузбијање комараца на територији града Зајечара

  Обавештавамо становништво града Зајечара да ће се третман сузбијања ларви комараца на територији града Зајечара вршити у уторак 25.06.2019 године, у времену од 09 сати до 18 сати, уколико се стекну неопходни метео услови. Планирано је да радови трају 2 дана.

  Више
 • 19
  јун
  Акција сузбијања комараца и крпеља на територији града Зајечара

  Завод за дезинсекцију, дезинфекцију и дератизацију ''Висан'' ДОО, Земун обавиће данас, 19.06.2018. године третман сузбијања комараца.Третирање ће се вршти на Краљевици, као и на ободима града Зајечара, у времену од 17 сати до 22 сата.

  Више
 • 27
  јул
  Измењени термини дезинсекције

  У договору са стручним тимом и Предузећем за превентивну санитарну заштиту „Раком 92“, Штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да дезинсекција на територији Града Зајечара буде обављена како је претходно и било планирано, од четвртка до суботе.

  Више
 • 26
  јул
  У петак почиње дезинсекција на територији Града Зајечара

  По налогу Штаба за ванредне ситуације на подручју Града Зајечара од 29. до 31.јула биће обављена дезинсекција, ако временски услови буду повољни. Дезинсекција такозваним хладним замагљиваљем спроводиће се од 8 до 11 сати и од 17 до 20 сати.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.