Вести

Одржана 83. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 83. седница Градског већа у Зајечару

У Зајечару је одржана 83. седница Градског већа.

На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације постројења за прераду отпадних вода из производног погона пивара „Хеинекен Србија“.

-Циљ израде Плана детаљне регулације за прераду отпадних вода из тог производног погона је утврђивање положаја трасе цевовода и транспорт вода од саме Пиваре до места где ће бити постављен пречишћавач отпадних вода, а то је траса преко „Копаоничког моста“, до почетка бивше Фабрике „Кристал“. Такви су европски и наши стандарди које су усвојиле све пиваре, истакла је у образложењу Сузана Милошевић, известилац.

Већници су једногласно усвојили и Нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Зајечар.

Већници су усвојили и Нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Град Зајечар. Такође, усвојен је и Предлог Решења о именовању Комисије за разматрање предлога пројекта и утврђивање предлога расподеле средстава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији Града Зајечара у 2019. години.

-У складу са Законом о јавном информисању и медијима, Градско веће на одражној седници, 21.01.2019. донело је Одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката, а на седници 30.01.2019. расписан је јавни позив за суфинансирање пројеката. Дакле 20 дана, од дана расписивања – толики је био период за прикупљање предлога новинарских и медијских удружења, за чланове комисије. Ми смо те предлоге и одобрили. По Закону о јавном информисању, комисија се именује тако што два члана комисије морају да буду на предлог медијских удружења, а један члан независни новинар. Овим решењем именује се комисија у саставу: Зоран Ћулафић, на предлог Удружења новинара Србије, Независног удружења новинара Србије, Независног друштва новинара Војводине, и Локал преса, затим Миордаг Миљковић, на предлог професионалног Удружења новинара Србије и Гаљина Чобанов, новинар и уредник информативног програма на новосадској телевизији, рекао је Драган Вукашиновић образлажући ову одлуку.

На седници је усвојен и Предлог Решења о усвајању Извештаја о извршеном попису имовине и обавеза у органима и службама органа Града Зајечара са стањем на дан, 31.12.2018.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 31
  јан
  Одржана 79. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 79. седница Градског већана којој је измењен и усвојен Нацрт Одлуке о Градској управи града Зајечара. Спајање онога што је природно и сродно, као што су јавне набавке и локални економски развој, према речима градоначелника Бошка Ничића, допринеће ефикаснијем раду у оквиру Градске управе.

  Више
 • 29
  дец
  У Зајечару одржана 76. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 76. седница Градског већа, на којој је усвојен Нацрт Одлуке о начину, критеријумима и поступку доделе средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката од јавног интереса које реализују удружења...

  Више
 • 11
  дец
  Одржана 71. седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 71. седница Градског већа. Усвојен је Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2019. годину који износи 3.823.780.214,00 динара.

  Више
 • 08
  нов
  Одржана је 67. седница Градског већа

  Одржана је 67. седница Градског већа у Зајечару на којој је усвојен Нацрт Одлуке о петој измени и допуни буџета града Зајечара за 2018. годину. Према речима градоначелника Бошка Ничића, пета измена и допуна буџета за 2018. годину ради се због усклађивања приходне и расходне стране буџета.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.