Вести

Одржана 83. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 83. седница Градског већа у Зајечару

У Зајечару је одржана 83. седница Градског већа.

На седници је усвојен Нацрт Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације постројења за прераду отпадних вода из производног погона пивара „Хеинекен Србија“.

-Циљ израде Плана детаљне регулације за прераду отпадних вода из тог производног погона је утврђивање положаја трасе цевовода и транспорт вода од саме Пиваре до места где ће бити постављен пречишћавач отпадних вода, а то је траса преко „Копаоничког моста“, до почетка бивше Фабрике „Кристал“. Такви су европски и наши стандарди које су усвојиле све пиваре, истакла је у образложењу Сузана Милошевић, известилац.

Већници су једногласно усвојили и Нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Зајечар.

Већници су усвојили и Нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Град Зајечар. Такође, усвојен је и Предлог Решења о именовању Комисије за разматрање предлога пројекта и утврђивање предлога расподеле средстава по Јавном позиву за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији Града Зајечара у 2019. години.

-У складу са Законом о јавном информисању и медијима, Градско веће на одражној седници, 21.01.2019. донело је Одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката, а на седници 30.01.2019. расписан је јавни позив за суфинансирање пројеката. Дакле 20 дана, од дана расписивања – толики је био период за прикупљање предлога новинарских и медијских удружења, за чланове комисије. Ми смо те предлоге и одобрили. По Закону о јавном информисању, комисија се именује тако што два члана комисије морају да буду на предлог медијских удружења, а један члан независни новинар. Овим решењем именује се комисија у саставу: Зоран Ћулафић, на предлог Удружења новинара Србије, Независног удружења новинара Србије, Независног друштва новинара Војводине, и Локал преса, затим Миордаг Миљковић, на предлог професионалног Удружења новинара Србије и Гаљина Чобанов, новинар и уредник информативног програма на новосадској телевизији, рекао је Драган Вукашиновић образлажући ову одлуку.

На седници је усвојен и Предлог Решења о усвајању Извештаја о извршеном попису имовине и обавеза у органима и службама органа Града Зајечара са стањем на дан, 31.12.2018.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 06
  сеп
  Зајечар: Одржане две седнице Скупштине града

  На 28. седници је усвојен Предлог Одлуке о доношењу Програма мера за измиривање обавеза града Зајечара и субјеката чији је град Зајечар оснивач према ЈП „Електропривреда Србије“ Београд.

  Више
 • 19
  јун
  Oдржана 95. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 95. седница Градског већа, на којој су усвојени годишњи Извештај о раду и Финансијски извештај Центра за социјални рад у Зајечару, за прошлу годину.

  Више
 • 21
  мај
  Одржана 93.седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 93. седница Градског већа на којој су усвојени извештаји о раду и финансијском пословању Здравствене установе Апотека „Зајечар“ за 2018. годину. Дата је сагласност и на План рада ове установе за 2019. годину.

  Више
 • 07
  мај
  Одржана 92.седница Градског већа града Зајечара

  Данас је одржана 92.седница Градског већа града Зајечара. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града, као и Решења о усвајању Извештаја о раду Историјског архива “Тимочка Крајина“ Зајечар за 2018. годину,

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.