Вести

Филм Заспанка за војнике у Зајечару

Филм Заспанка за војнике у Зајечару

Нови филм Предрага Антонијевића ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ може се погледати у сали зајечарског Позоришта у четвртак 13.12.2018.године од 18:00 и од 20:00 сати. Филм је рађен по сценарију Наташе Дракулић и по мотивима Српске трилогије Стевана Јаковљевића . Играју: Љубомир Бандовић,Марко Васиљевић, Вук Јовановић, Ненад Окановић, Небојша Глоговац, Наташа Нинковић, Радош Бајић , Милица Михајловић, Тихомир Арсић и др.

Ово је прича о војницима једне тобџијске батерије у Првом светском рату који су као и стотине хиљада других учинили да слава српске војске постане бесмртна. Неки од њих били су младићи којима је то био први рат као нашем главном јунаку Стевану, тек свршеном студенту биологије кога отац прати у рат не знајући да ли ће га икад више видети; други већ прекаљени ратници а опет само сељаци који ће у тренуцима предаха мислити на своје породице и родне њиве. Окупљени са свих страна Србије и бескрајно различити, кроз све тешке дане и битке постају једно у одбрани своје отаџбине. Ово је прича о њиховом херојству и пријатељству, прича о слози и заједништву без кога нико од њих не би преживео. А преживео је само један и овај филм је његово сећање на своје ратне другове, уједно и сећање на пола милиона погинулих српских војника у Првом светском рату над чијим гробовима цвета мали плави цвет заспанка да их чува кад судбина и историја већ нису...

Због значаја филма, величине сале и договора са продуцентима филм се изузетно приказује у сали Народног позоришта Тимочке Крајине ,,Зоран Радмиловић”.

Зајечарци ће ускоро моћи да погледају и филм ,,Краљ Петар Први”.

Цена карте је 250 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.