Вести

Зимска школа за пољопривреднике - Станковић: Наши пољопривредници морају да знају колико је знање важно али и његова примена  у пољопривредној пракси!

Зимска школа за пољопривреднике - Станковић: Наши пољопривредници морају да знају колико је знање важно али и његова примена у пољопривредној пракси!

Пољопривредна стручна и саветодавна служба Агрознање Зајечар организује зимску школу – семинар за пољопривредне произвођаче.

Десета по реду зимска школа за пољопривреднике отворена је јуче у Зајечару и трајаће до петка, 7. децембра.

Присутнима се поред домаћина у име града обратила Весна Станковић градски већник за пољопривреду када је нагласила да су наши пољопривредници схватили колико је знање важно и колико је битна примена тих нових сазнања у пољопривредној пракси.

-Ова школа је одлична прилика да сумирамо резултате из ове године и кажемо нешто о мерама подршке руралном развоју које град планира у наредном периоду. Укупна реализација буџета за пољопривреду када завршимо са свим конкурсима требала би да буде око 10 милиона динара-што је за 30% више од утрошених средстава за 2017 год. За наредну годину у плану су још већа улагања у пољопривреду, рекла је Станковић и додала:

-Град је дао подршку и пројекту компаније Делта - „Наше село“ који они спроводе у два села из наше општине. У плану је да се та села подигну на ниво европског села кроз пре свега имплементацију знања и искуства као и уз финасијску помоћ. Град ће се такође укључити кроз инфраструктурне радове, санацију пута.

Станковић је истакла да је са Министарством пољопривреде договорено да програми подршке морају бити усаглашени са републичким што значи да неће бити преклапања мера. Град ће субвенционисати оно што није обухваћено националним мерама.

-Наш циљ је да помогнемо мале произвођаче којима је то једини извор егзистенције и целокупна наша стратегија биће усмерена у том правцу, закључила је Весна Станковић.

Поред предавача из Пољопривредне саветодавне и стручне службе у Зајечару пољопривредници су имали прилику да чују и друге стручњаке из области пољопривреде а представљене су им и нове услуге Регионалне привредне коморе у Зајечару из ове области.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.